Beklenen rekor yarın geliyor! Çarşamba yükselecek, perşembe gerecek... İslam Memiş yatırımcıyı uyardı

Beklenen rekor yarın geliyor! Çarşamba yükselecek, perşembe gerecek... İslam Memiş yatırımcıyı uyardı

Altın alacaklar dikkat! Bu hafta risk büyük! Beklenen rekor yarın gelecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları uyardı. ‘Bu hafta tuzak var!’ Çarşamba yükselecek, perşembe gerecek...

Yatırımcılara uzman isimden uyarı geldi. Altın alacaklar dikkat! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Gaza gelmeyin" diyerek uyardı...

Altın piyasaları, ABD verileri ve yaklaşan FED faiz kararı beklentileri doğrultusunda yeniden hareketlenmeye başladı. Özellikle 18 Eylül'de açıklanacak olan FED kararı, altın fiyatları üzerinde belirleyici bir rol oynayacak. Gram altın yeni haftaya düşüşle başlamış olsa da uzmanlar yıl sonuna kadar fiyatların 3.000 TL seviyelerine kadar çıkabileceğini öngörüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altın yatırımcılarını uyararak özellikle çarşamba gününe dikkat çekti.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 498 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 815 lira, Cumhuriyet altını 3.335 liradan satılıyor. İşte aracı kurumların altın fiyatı analizleri...

ALTIN FİYATLARI ABD VERİLERİ İLE YÜKSELİYOR

Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD işsizlik ve istihdam verileri, altın fiyatlarını doğrudan etkiledi. Ağustos ayında açıklanan istihdam büyümesi beklentilerin altında kalsa da işsizlik oranındaki %4,2'lik düşüş işgücü piyasasında büyük bir zayıflama olmadığını gösterdi. Bu durum, altın fiyatlarının dalgalanmasına neden olurken, uzmanlar daha küçük bir faiz indirimi beklentisini gündeme getirdi.

CME FedWatch verilerine göre, yatırımcılar 18 Eylül'deki FED toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını %73 olarak değerlendiriyor. 50 baz puanlık indirim olasılığı ise %27 seviyelerinde. Bu gelişmeler, altın fiyatlarının seyrini yakından etkileyecek.

GRAM ALTIN FİYATLARINDA DALGALANMA BEKLENİYOR

8 gün sonra hazır olun... Altında 1 Temmuz için tarih verildi: O rakama kuyumcular bile inanmayacak

Gram altın yeni haftaya düşüşle başlasa da uzmanlar hafta içinde sert dalgalanmaların yaşanacağını öngörüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altın tarafında sert yükselişler beklediğini belirterek yatırımcıları uyardı. Memiş, "Gaza gelmeyin bu hafta sert hareketler olacak. Çarşamba günü sert bir şekilde yükselecek. Perşembe ve cuma günü gerecek. Dikkatli olun. Gram altın ise haftaya düşüş ile başladı. Bu hafta sert dalgalanmalara hazır olun. İster alın ister satın. Bu hafta tuzak var arkadaşlar…" dedi.

UZMANLARDAN YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

NCM Investment tarafından yapılan değerlendirmede, ABD işgücü piyasasındaki yavaşlamaya rağmen altının orta ve uzun vadede yükseliş trendini koruduğu ifade edilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Cuma günü açıklanan ve beklenenden daha az artış gösteren istihdam oranlarıyla beraber ekonomik faaliyetlerin yavaşladığı ve iş gücü piyasasında beklenenden daha zayıf bir performans sergilediği düşünceleri piyasalarda hakim olmaya devam etti.

Veri akışına ilk etapta yükselişle tepki vermiş olsa da altının 2.530 seviyesinden tekrardan satış yiyerek kazanımlarını geri verdiğini gördük. Düşük faiz talebi ve güvenli liman arayışı konseptleriyle beraber altının konjonktürel olarak orta uzun vadede hala yükseliş trendinde olduğunu düşünüyoruz.

Bununla beraber Altındaki yükselişin devamı için öncelikle yükselen kanal direnci olan 2.520 seviyesinin aşılması akabinde de son günlerde sıkışmış olduğu bant direnç seviyesi olan 2.530 un yukarı geçilip geçilemeyeceği önem arz ediyor olacak.

Enflasyon tarafında gelecek veri akışına bağlı olarak satışların derinleşmesi durumunda ise altında 2.450 seviyesinin korunup korunmadığını takip ediyor olacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN