Fidan: Gazze’ye erişim sağlayana kadar İsrail’le ticaret başlamayacak

Fidan: Gazze’ye erişim sağlayana kadar İsrail’le ticaret başlamayacak

Dışişleri Bakanı Fidan, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Gazze'ye erişim sağlanana kadar İsrail ile ticaretin başlamayacağını söyledi. Fidan, bu adımın Gazze halkının temel haklarına saygı gösterilmesi gerektiği vurgusunu taşıdığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi’nin açılış oturumunda İsrail'in ablukası altında olan Gazze'ye yönelik ilişkin açıklama yaptı. Fidan, “Gazze’ye engelsiz erişim sağlayana kadar İsrail’le ticareti başlatmayacağız” dedi.

Fidan, “Netanyahu’ya destek vermeye devam edenler, devam eden soykırımın da suç ortakları oluyor. Onlar da hesap verecek” ifadelerini kullandı.

"Yüzlerce radikal İsraillinin Harem-i Şerif’e saldırması provokasyondur." diyen Fidan "Müslüman dünyası Harem-i Şerif’in islami kimliğini koruması için elinden geleni yapacaktır” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN