Evden yapıp satıyor, paraya para demiyor! En çok gurbetçiler alıyor: Olmaz diyenler şimdi helal olsun diyor

Evden yapıp satıyor, paraya para demiyor! En çok gurbetçiler alıyor: Olmaz diyenler şimdi helal olsun diyor

Evden yapıp satıyor, gelirini tek başına evden kazanıyor! En çok ise gurbetçiler alıyor! Olmaz diyenler şimdi helal olsun diyor, paraya para demiyor...

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Rukiye Yılmaz, evde başladığı hamur işi üretimini ticarete dönüştürerek büyük bir başarıya imza attı. Yılmaz, yaklaşık yedi yıl önce sosyal medya üzerinden yaptığı lezzetli hamur işlerini satışa sunarak küçük bir girişim başlattı. İlk başlarda sadece çevresine hizmet veren Yılmaz, kısa sürede geniş bir kitleye ulaşmayı başardı.

EVDE BAŞLAYAN BİR HİKAYE

eriste.webp

Rukiye Yılmaz, bu işe ilk olarak çevresinin beğenisi ve boş zamanlarını değerlendirme amacıyla adım attığını belirtti. Başlangıçta kuru mantı, boncuk ve yaprak mantı, su böreği, erişte, yaprak sarması, içli köfte ve etli mantı gibi çeşitli ürünler yaparak yakın çevresine satmaya başlayan Yılmaz, zamanla sosyal medya sayesinde daha geniş bir müşteri kitlesine ulaştı. İlk adımını atarken büyük beklentiler içine girmediğini belirten Yılmaz, talep arttıkça işini daha da büyütme kararı aldı.

"BAŞLANGIÇTA BELKİ OLUR, BELKİ OLMAZ DİYE DÜŞÜNDÜM"

Bu işe başlarken çok büyük hayallerinin olmadığını söyleyen Rukiye Yılmaz, "Başlangıçta belki olur, belki olmaz diye düşündüm. Hayallerimi fazla büyütmedim" diyerek işinin nasıl büyüdüğünü anlattı. Kış aylarında Şarkışla'daki yerel müşterilere, yaz aylarında ise gurbetçilere ürün göndererek sezonluk bir iş modeli oluşturduğunu ifade etti.

"TALEPLER ÇOĞALDIKÇA HAYALLERİMDE BÜYÜMEYE BAŞLADI"

rukiye-1-001.webp

Yaklaşık yedi yıldır bu işi yaptığını belirten Yılmaz, başlarda çevresinden pek destek görmediğini ve hatta eşinin bile başarılı olmasını beklemediğini dile getirdi. "Çevremdekiler elimin lezzetli ve becerikli olduğunu söylüyordu. Evimizde ailemize yapıyorduk. Boş vaktim kalıyordu ben de can sıkıntısından fazla yapmaya başladım. Ben belki olur belki olmaz diye başladım. Çok fazla hayal kurmadım. Talepler çoğaldıkça hayallerimde büyümeye başladı. Bunları her kadın yapabilir. Her kadına da çalışmayı öneririm. Çevremdekiler olmaz dedi bana. Kendi eşim bile beklemiyordu" ifadelerini kullandı.

Başlarda küçük bir müşteri grubuna hitap eden Rukiye Yılmaz, zamanla ürünlerinin lezzetini deneyen insanların onu çevresine tavsiye etmesiyle büyüdüğünü söyledi. "Bir kişi on, on kişi yüz kişi oldu ve bu böylece büyüdü. Kış aylarında ilçeye yaz aylarında gurbetçilere çalışıyorum. Şimdi herkes helal olsun sana diyor" diyerek başarısının sırrını açıkladı. Yılmaz, gurbetçi müşterilerinin de desteğiyle yaz aylarında işlerinin zirve yaptığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN