SpaceX, Falcon 9 roketini fırlattı

SpaceX, Falcon 9 roketini fırlattı

SpaceX, Polaris Dawn misyonu çerçevesinde insanlık tarihindeki ilk özel uzay yürüyüşü için Florida'dan Falcon 9 roketini fırlattı.

Elon Musk tarafından 2002 yılında kurulan SpaceX, uzay keşiflerinde bir ilke imza atmak üzere hazırlıklarını tamamladı. Şirket, insanlık tarihindeki ilk özel uzay yürüyüşünü gerçekleştirmek için harekete geçti. Falcon 9 roketi, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı ve ABD'li milyarder iş insanı Jared Isaacman liderliğindeki ekip, bu tarihi yolculuk için uzaya doğru yola çıktı.

YARIN VEYA PERŞEMBE GÜNLERİ YAPILACAK

SpaceX mühendisleri Sarah Gillis, Anna Mennon ve pilot Scott Poteet'in de yer aldığı ekibin, kapsülden uzaklaşmadan gerçekleştirmesi planlanan uzay yürüyüşü, "astronotların uzay yolculuğunun en risklilerinden biri" olarak kabul ediliyor. Uzay yürüyüşünün yarın veya perşembe günü yapılması bekleniyor. Isaacman'in liderliğindeki bu özel misyon, 5 gün sürecek ve bu süre zarfında yapılacak ilk özel uzay yürüyüşü, Gillis, Mennon ve Poteet tarafından roketten takip edilecek.

POLARİS DAWN MİSYONU VE BİLİMSEL DENEYLER

Uzay yürüyüşü, Polaris Dawn misyonu kapsamında gerçekleştirilecek. Misyonun 3'üncü gününde insanlık tarihindeki ilk özel uzay yürüyüşünün yapılması hedefleniyor. Ekip, bir radyasyon kuşağı boyunca yörüngeye girecek ve en yüksek Dünya yörüngesine ulaşacak. "Crew Dragon" kapsülünde bulunan ekip, uzay yürüyüşü sırasında bilimsel deneyler de gerçekleştirecek. Ayrıca, misyonun bir parçası olarak, Musk'ın sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in lazer tabanlı iletişiminin test edilmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN