Avrupa'daki bu iki ülke, Türkiye'den gelenlerden pasaport istemiyor! Kimlikle gidilebilecek ülkeler listesi güncellendi

Avrupa'daki bu iki ülke, Türkiye'den gelenlerden pasaport istemiyor! Kimlikle gidilebilecek ülkeler listesi güncellendi

Yapılan anlaşmalar neticesinde vizesiz gidilebilen ülkelerin sayısı artarken sadece kimlikle seyahat edilebilen ülkelerin listesi de güncellendi. İşte, Türkiye'den vize ve pasaport istemeyen ülkeler listesi...

Türkiye'den birçok ülkeye vizesiz seyahat mümkün. Bazı ülkelere sadece kimlikle de gidilebiliyor. Kimlikle gidilebilen ülkeler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sınırlı süreli veya belirli koşullarla vize muafiyeti sağlıyor. Seyahat edilecek ülkeye gitmeden önce o ülkenin vize politikasına ve seyahat belgelerine ilişkin güncel bilgileri kontrol etmekte fayda var.

PASAPORTSUZ KİMLİKLE GİDİLEBİLEN ÜLKELER LİSTESİ

* Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)

* Azerbaycan

* Gürcistan

* Ukrayna

* Beyaz Rusya (Belarus)

* Kosova

* Sırbistan

* Karadağ

* Arnavutluk

* Kuzey Makedonya

* Bosna-Hersek

* Moldova

KKTC'YE SADECE KİMLİKLE GİDİLİR Mİ?

Gercekgundem'de yer alan habere göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından pasaport istemiyor. 30 güne kadar vize almaya ihtiyaç duymadan KKTC'ye yeni çipli kimlik kartınızı göstererek gidebilirsiniz. Eski ve fotoğrafsız kimliklerin KKTC girişlerinde artık kabul edilmediğini hatırlatalım.

GÜRCİSTAN KİMLİKLE GEÇİŞ

Turist olarak Gürcistan'ı ziyaret etmek isterseniz 1 yıla kadar ülkeye vizesiz giriş yapabilirsiniz. Ayrıca pasaportsuz turlara katılabilir, sadece kimlik göstererek seyahat edebilirsiniz. Yalnız sadece yeni fotoğraflı ve çipli kimlik kartı sahiplerinin pasaport olmadan ülkeye giriş yapabileceğinin altını çizmekte fayda var.

AZERBAYCAN KİMLİKLE GEÇİŞ

3 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan bildiriyle Türkiye ile olan vize uygulaması kaldırılan Azerbaycan'a vize almadan, pasaport göstermeden sadece yeni tip fotoğraflı ve çipli kimlik belgenizle seyahat edebilirsiniz. Bu vize muafiyetine bağlı olarak iki ülke vatandaşları 90 günü aşmamak kaydıyla pasaportsuz giriş-çıkış yapabilirler. 90 günü aşan durumlarda ise ikamet izni başvurusu zorunludur.

MOLDOVA KİMLİKLE GEÇİŞ

Türk vatandaşlarının çipli kimlik kartıyla vize almadan seyahat edebilecek bir diğer ülke Moldova. 90 günü aşmayacak seyahatleriniz için vize muafiyetinden yararlanarak ülkeye giriş yapabilirsiniz. Eğer 90 günü aşacak bir seyahat planınız varsa sahip olduğunuz pasaport türüne göre Moldova vizesi almanız gerekebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN