Yurt başvuruları için son gün yarın

Yurt başvuruları için son gün yarın

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler için başvurular devam ediyor. 20 Ağustos'ta başlayan KYK başvuruları, yarın saat 23.59'da sona erecek.

2024-2025 akademik yılı yaklaşırken, üniversite hayatına adım atacak binlerce genç, kayıt süreçlerini tamamladıktan sonra gözlerini konaklama olanaklarına çevirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları, 20 Ağustos'ta başladı ve yarın saat 23.59'da sona erecek. Bu süre zarfında üniversitelerin örgün eğitim programlarına yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, e-devlet kapısı üzerinden başvurularını tamamlayabilecek.

Başvurular sırasında öğrencilerden, sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin ayrıntılı bilgiler istenecek. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra, ailenin gelir düzeyi, sosyal koşulları ve öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda yerleştirme süreci başlayacak. Bu süreçte, Gençlik ve Spor Bakanlığı, 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu ile iş birliği yaparak, öğrencilerin beyanlarını titizlikle değerlendirecek ve buna göre yurt yerleştirmeleri gerçekleştirilecek.

Halihazırda KYK yurtlarında konaklayan öğrencilerin kayıtları ise otomatik olarak yenilenecek, böylece yeniden başvuru yapmalarına gerek kalmayacak. Yurt başvurularının sonuçlanmasının ardından, öğrenciler için yeni bir dönem başlamış olacak; üniversite eğitimleri boyunca barınma ihtiyaçlarını karşılayacakları yerleşim alanları belirlenecek.

Yurt yerleştirme süreci, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir ilgiyle takip ediliyor. Üniversite öğrencileri, şehir dışında eğitim alacak olmaları sebebiyle konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için KYK yurtlarına başvuruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN