YÖK duyurdu: Üniversitelere 2 Eylül'e kadar kayıt yaptırılabilecek

YÖK duyurdu: Üniversitelere 2 Eylül'e kadar kayıt yaptırılabilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversite kaydını yaptıramayan adaylara 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında mazeret kayıt hakkı tanıdığını açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerine kayıt yaptıramayan adaylara önemli bir fırsat sundu.

MAZERET HAKKI TANINDI

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, üniversite kayıtlarını herhangi bir nedenle gerçekleştiremeyen adaylar için 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında mazeret kayıt hakkı tanındı.

Bu kapsamda, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen ancak kayıt işlemlerini gerçekleştiremeyen adaylar, mazeretlerini bildirerek kayıtlarını belirtilen tarihler arasında yaptırabilecekler. Kayıt işlemleri, 2 Eylül Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar devam edecek.

YÖK’ün bu kararı, yerleşen ancak kayıt döneminde yaşadığı çeşitli zorluklar nedeniyle işlemlerini tamamlayamayan adaylara yönelik bir kolaylık olarak değerlendirildi. Bu sayede, yerleştirildikleri yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıramayan öğrenciler, eğitim hayatlarına devam etme şansını kaybetmeyecekler.

Kayıt süreciyle ilgili olarak YÖK, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerektiğini ve mazeretlerini beyan etmeleri durumunda kayıt işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN