Yaşam koçu nedir, nasıl yapılır? Yaşam koçu iş imkanları nelerdir? Yaşam koçu hizmet alanı ve iş imkanları

Yaşam koçu nedir, nasıl yapılır? Yaşam koçu iş imkanları nelerdir? Yaşam koçu hizmet alanı ve iş imkanları

Son yıllarda oldukça moda olan yaşam koçluğu en çok araştırılan konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşam koçunun ne olduğu, ne iş yaptığı merak ediliyor. Bizde yazımızda yaşam koçu hakkında merak edilenleri sizlerle paylaştık.

Hem Türkiye'de hem de dünyada yaşam koçu sayısı her geçen gün artmaktadır.Yeni bir meslek dalı olarak ortaya çıkan yaşam koçu son yıllarda en çok tercih edilen mesleklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.Geleceğin mesleği olarak adlandırılan bu meslekler birçok kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Yaşam koçu nedir? Yaşam koçu ne iş yapar? İşte yaşam koçu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Yaşam koçu kimdir?

Yaşam koçu olan kişiler insanların işlerinde ilişkilerinde ya da günlük yaşantılarında başarıya ulaşmak adına potansiyellerini ortaya çıkartmaya çalışan kişilerdir.Yaşam koçları kişilerin şu an bulundukları konumu ve gelecekte ne yapmak istediklerine dair planlarını hayata geçirilmesi için motive eden kişilerdir. 1980'li yıllarda ortaya çıkan bu meslek günümüzde popülerliğini arttırmaktadır. Özellikle bürokratlar, sporcular ve sanatçılar gibi birçok kişi yaşam koçları ile birlikte çalışmaktadır. Yaşam koçluğunun üç temel süreci vardır. Bu süreçler şu şekildedir:

Farkındalık sağlamak: Çeşitli araçlar ve tekniklerle kişilerin potansiyellerini ortaya çıkmasını sağlar.

Hedef belirlemek: Kişilerin şimdiki konumları ve gelecekte ulaşabilecekleri hedef doğrultusunda gidecekleri yolu belirler.

Hedefe ulaşmak: Belirledikleri hedef doğrultusunda gidecekleri yolda en doğru seçenekleri seçmek için yardımcı olmaktadır.

Yaşam Koçu nedir?

Yaşam koçluğu ne demek?

Yaşam koçları insanların kişisel hedeflerini belirlemek ve hedeflere ulaşmak konusunda yardımcı olan profesyonel kişilerdir. Fakat yaşam koçluğu psikolojik alanda yer alan diğer meslek grupları ile karşılaştırılmalıdır. Kişilerin uzman psikologlardan destek alması gerektiği durumlarda yaşam koçları bu kişileri psikologlara yönlendirmektedir. Kısacası yaşam koçları danışman, psikolog ya da mentor değildir.

Yaşam koçları kimlere hizmet verir?

Genellikle yaşam koşullarına fikirlerini olumlu yönde değiştirmek isteyen ve ne istediğinin farkına varmak isteyen kişiler gelmektedir. Bulundukları mevcut durumu ve potansiyellerinin farkına varmak isteyen bu kişiler hedefleri doğrultusunda ne yapmaları gerektiğini yaşam koçları ile birlikte çözmektedir. Yaşam koçlarının çalışma alanları oldukça geniştir.

Yaşam Koçu Ne İş Yapar

Yaşam koçu mesleğinin geleceği var mı?

Özellikle son yıllarda popülerliği artan yaşam koçu mesleğine ilgi de her geçen gün büyümektedir. Geleceğin meslekleri arasında görülen yaşam koçluğu ilerleyen süreçte daha çok rağbet görecek meslekler arasında yer almaktadır.

Yaşam koçu nasıl iş bulur, nerelerde çalışır?

Yaşam koçu olan kişiler genellikle bireysel olarak çalışmaktadır. Kendilerine açtıkları işyerleri ile birlikte bireysel olarak kendileri müşteri bulmaktadır. İş bulma olasılığı işinizi ne kadar iyi yaptığınıza bağlı olarak değişmektedir. Mesleğini en iyi şekilde yapan ve tanınan yaşam koçlarının oldukça yoğun bir iş mesaisi bulunmaktadır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN