Beyşehir Gölü'nde satılık ada: Metrekaresi 9 dolar

Beyşehir Gölü'nde satılık ada: Metrekaresi 9 dolar

Konya'da bulunan Beyşehir Gölü'ndeki Çeçen Adası, metrekaresi 9 dolar bedelle satışa çıkarıldı. 550 bin metrekare alana sahip adanın fiyatı yaklaşık 165 milyon lira olarak belirlendi. 2 kilometre uzunluğunda, dikdörtgen şeklindeki adada, tarım ve hayvancılık yapılıyor.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ndeki Çeçen Adası, metrekaresi 9 dolardan yeni sahibini arıyor.

Gölkaşı Mahallesi'nde bulunan ada, ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer alıyor ve toplamda 550 bin metrekarelik bir alana sahip.

f4hdf4h4.jpg

Dikdörtgen şeklindeki adanın 2 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Gölkaşı Mahallesi Muhtarı Ali Navruz, adada tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi. Küçükbaş hayvanlar ve tarım makineleri, mahalleye 2 kilometre mesafedeki adaya tekne veya sal ile taşınıyor.

Aynı zamanda miras yoluyla intikal eden adanın satışını gerçekleştirmek için bir gayrimenkul şirketiyle anlaşan sahibi, adanın bedelini yaklaşık 165 milyon lira olarak belirledi.

4hs4dg.jpg

Adanın satışını üstlenen gayrimenkul şirketinin sahibi Samet Ok, Beyşehir'de ada satışının heyecan uyandırdığını ifade etti. "Konya'da böyle bir yer yok. Bu tek satılık ada. Doğal güzelliği olan bir yer. Çok talep var," diyen Ok, metrekare fiyatının 9 ABD doları olarak belirlendiğini açıkladı.

Yatırımcılar ve potansiyel alıcılar, sahada araştırma yapmak üzere bölgeye gelmeye başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN