Ne Fethiye, ne de Marmaris! Muğla’nın tadı burada çıkıyor! Masmavi denizi altın sarısı kumları…

Ne Fethiye, ne de Marmaris! Muğla’nın tadı burada çıkıyor! Masmavi denizi altın sarısı kumları…

Ege'nin tatil cenneti Muğla'da klasiklerin aksine farklı bir yerde tatil yapacakların adresi ne Fethiye ne de Marmaris olacak. İnanılmaz doğası ve sakinliği ile biliniyor huzurlu bir tatilin adresi oluyor. Ege'de uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenlerin tercihi belli oldu. İşte Ege'nin en güzel tatil noktası…

Muğla'nın batı ucunda bulunan ve etrafı Ege denizinin berrak suları ile çevrilmiş bir yarımada şeklini oluşturan Datça, doğal güzellikleri bir gün tarihi zenginliği ve kültürel mirası ile birlikte herkesi kendine hayran bırakıyor. Lezzetli mutfağı ve huzurlu yaşam tarzı ile Muğla'nın Gözde ilçeleri arasında yer alan Datça, Türkiye'nin en güzel tatil noktalarından birini oluşturuyor. Burada uygun fiyatlı tatil yapabilir Ege'nin en gözde yerlerinin tadını çıkarabilirsiniz. İşte Ege'nin en güzel tatil noktası…

DATÇA'DA HANGİ PLAJLARA GİDİLİR?

Datça'nın en güzel koy ve plajları dikkat çekiyor. Yarımada şeklinde yer alan Datça birçok güzelliği de kendi içerisinde saklıyor. Datça'da gidilebilecek en güzel koylar ve plajlar şu şekildedir:

EN GÜZEL DATÇA KOYLARI VE PLAJLARI - NEREDE YÜZÜLÜR? | Biz Evde Yokuz

Palamutbükü: Masmavi denizi, çam ağaçlarıyla çevrili doğası ve sakin atmosferiyle Palamutbükü, Datça'nın en popüler koylarından biridir.

Ovabükü: Kristal berraklığındaki denizi ve altın sarısı kumsalıyla Ovabükü, Palamutbükü'ne komşu olarak bilinir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da vardır.

Hayıtbükü: Datça merkeze yakın konumuyla dikkat çeken Hayıtbükü, turkuaz renkli denizi ve çam ağaçlarıyla çevrili koyuyla huzurlu bir atmosfer sunar.

Kargı Koyu: El değmemiş doğası ve tertemiz deniziyle Kargı Koyu, kampçılar ve doğa severler için ideal bir noktadır.

Akbük Koyu: Uzun kumsalı ve sığ deniziyle Akbük Koyu, çocuklu aileler için çok uygun bir seçenektir.

Datça'da görülmesi gereken yerler

DATÇA'YA NASIL GİDİLİR?

Datça karayolu, deniz yolu ve hava yolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Muğla'dan Kalkan otobüslerle Datça'ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Deniz yolu ile ulaşım sağlamak İsteyenler ise Bodrum ve Marmaris'ten Kalkan feribotlarla ulaşım sağlamaktadır. Hava yolunu tercih edenler ise Dalaman'dan taksi ya da servislerle Datça'ya ulaşım sağlayabiliyor .

DATÇA'DA NE YAPILIR?

Datça'da farklı plajların tadını çıkarabileceğiniz gibi tarihi ve kültürel yerleri ziyarette bulunabilir Doğa yürüyüşü yapabilir bisiklet turlarına katılabilirsiniz. Bunun yanı sıra su sporları da Datça'da yapılabilecek en güzel aktiviteler arasında yer alıyor.

Datça'nın en çok merak edilen muhteşem 9 köyü... - Marmaris Manşet

DATÇA'DA NE YENİR?

Oldukça zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Datça, deniz ürünlerinin yanı sıra zeytinyağlılar, yöresel mezeler ve ot yemekleri ile popülerdir. Datça bademi ve inciri de denemeden dönmemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor.

DATÇA'DA KONAKLAMA İMKANLARI

Datça'da her bütçeye uygun konaklama imkanı bulunmaktadır. Otellerden pansiyonlara, apart otellere ve kamp alanlarına kadar çeşitli konaklama seçenekleri bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN