Meteoroloji'den 22 ile uyarı: Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den 22 ile uyarı: Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 22 ili için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yaptı. Özellikle Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı, Ankara'nın kuzeyi ve Konya'nın batısında öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu'nun güneydoğusu için ise kuvvetli rüzgar uyarısı verildi.

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası yerini yağışlı havaya bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülkemizin birçok bölgesinde hava durumu değişecek. İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Aksaray, Niğde ve Karaman çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey, Konya’nın batı kesimlerinde bu yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışlarla birlikte rüzgarın genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun güneydoğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

NEM ORANI REKOR KIRDI

İstanbul'da gece boyunca etkili olan sıcak hava ve yüksek nem oranı ilçelere göre değişirken, Çatalca, Ataşehir ve Ümraniye'de nem oranı yüzde 100'ü bularak rekor kırdı.

VATANDAŞLARA UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ani sel, su baskını gibi olumsuz durumlara karşı önlem alınması gerekiyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

23 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

24 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

25 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

26 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

27 AĞUSTOS SALI GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN