Gazze'de 24 saatte 27 Filistinli öldürüldü

Gazze'de 24 saatte 27 Filistinli öldürüldü

İsrail'in Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine son bir günde düzenlediği saldırılarda 27 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze Şeridi’nde İsrail’in gerçekleştirdiği hava saldırıları dün sabah saatlerinden itibaren şiddetlendi. Gazze Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, yapılan saldırılarla ilgili detaylı bir açıklama yaptı.

Basal’ın verdiği bilgilere göre, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahya kentine düzenlenen hava saldırısında Filistinli Hammuda ailesinin evi tamamen yıkıldı. Saldırıda aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 11 Filistinli hayatını kaybetti.

Beyt Lahya’nın eş-Şeyma bölgesinde İsrail savaş uçakları Kasım ailesinin evine de saldırdı. Bu saldırıda çok sayıda Filistinli yaralandı. Aynı bölgedeki diğer bir saldırıda ise Cibaliya Mülteci Kampı’nın Tel ez-Zater bölgesinde, Filistinli Selman ailesinin evi hedef alındı. Bu saldırıda 1 kişi yaşamını yitirirken, birçok kişi yaralandı.

Gazze’nin Ez-Zeytun Mahallesi’ne yapılan saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, Megazi Mülteci Kampı’na düzenlenen bir başka saldırıda ise İsrail ordusu "Ed-Debaki" ailesinin evini hedef aldı ve bu saldırıda 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

Han Yunus’un doğusundaki Beni Süheyle beldesinde gerçekleştirilen hava saldırısında ise "Ebu Şebab" ailesinin evine düzenlenen saldırıda 5 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’nden alınan bilgiye göre, Abasan el-Kebira kasabasında İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılarda biri çocuk 3 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralılar, Gazze Şeridi’ndeki hastanelere nakledildi.

AA’nın haberine göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 40 bin 265 Filistinli hayatını kaybetti. Bu ölülerin 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın. Ayrıca, 93 bin 144 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce kişinin bulunduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı ve sivil altyapının tahrip edildiği bildiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN