UNRWA: Gazze'de çatışmaların ortasında kalan sivillerin umudu tükenmiş durumda

UNRWA: Gazze'de çatışmaların ortasında kalan sivillerin umudu tükenmiş durumda

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), Gazze'deki mevcut durumun giderek daha da kötüleştiğini ve bölgede artık güvenli bir alanın kalmadığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), Gazze'deki mevcut durumu endişe verici bir şekilde tarif ederek, bölgede yaşayan sivillerin güvenlik ve temel ihtiyaçlar açısından büyük bir kriz içinde olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in katliam yaptığı Gazze Şeridi'nde güvenli bir yer kalmadığı konusunda uyardı.

İSRAİL'İN 'İNSANİ BÖLGE' İDDİALARI TARTIŞMALI

UNRWA yetkilisi, İsrail'in insani bölge olarak adlandırdığı alanların aslında ön cephe haline geldiğini belirtti. Gazzelilerin, "cephe hattından sadece birkaç blok uzakta" olduklarını ifade ederek, sivillerin yaşadığı tehlikenin giderek daha da yaklaştığını vurguladı.

"TOPLAM 40 BİN 223 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ"

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere toplam 40 bin 223 Filistinli'nin hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca, 92 bin 981 kişinin yaralandığı belirtildi.

"ENKAZ ALTINDA BİNLERCE ÖLÜ VAR"

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğuna dair bilgiler var. Aynı zamanda, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı ve sivil altyapının büyük ölçüde tahrip edildiği rapor ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN