Türkiye'yi karıştıran dedikodu! Ekonomiye bomba gibi düşen haber: Gram altın, dolar biriktirenler dikkat

Türkiye'yi karıştıran dedikodu! Ekonomiye bomba gibi düşen haber: Gram altın, dolar biriktirenler dikkat

Ekonomide hareketli dakikalar yaşanırken çıkan haberlerde gündemi derinden sarsıyor. Gram altın ve dolar biriktirenlere uyarılarda bulunan uzman isimler yatırım konusundaki tavsiyeleri ile adından söz ettiriyor. İşte ekonomideki son gelişmeler…

Türkiye'de yakından takip edilen ekonomi haberleri her gün yeni bir gelişme ile gündemde yer alıyor. Türkiye'deki artan döviz talebinin arkasındaki kişilerin yerli yatırımcılar olduğu belirtilirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ayrılık dedikoduları da gündemin en çok tartışılanları arasında yer alıyor. Piyasalardaki hareketlilik devam ederken yaşanan gelişmeler de dikkatle inceleniyor. İşte ekonomideki son gelişmeler…

REZERVLER DÜŞÜŞE GEÇTİ

Gazeteci Erdal Sağlam'ın haberine göre, Türkiye'de son günlerde artan döviz talebinin arkasında büyük oranda yerli yatırımcıların olduğu ortaya çıktı. Bu gelişme, yabancı yatırımcıların da ilgisini çekmiş durumda. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çıkan ayrılık dedikoduları, döviz piyasasında hareketliliğe neden oldu.

merkez-bankasi-kapak-1.jpg

Merkez Bankası, döviz talebindeki artış karşısında sınırlı müdahalelerde bulunurken, döviz rezervlerinde belirgin bir erime yaşandı. Rezervlerde haftalık olarak en az 7-8 milyar dolarlık bir düşüş öngörülüyor. Ancak uzmanlar, Merkez Bankası'nın bu duruma yeterince güçlü tepki vermediğini düşünüyor.

altin-dolar.jpg

Yerli yatırımcıların döviz talebi, KKM hesaplarındaki çözülmenin hızlanmasıyla daha da arttı. Bunun yanı sıra, Japon yeni carry trade işlemlerindeki sıkıntılar da döviz talebini etkiledi. Ancak en önemli faktörün, Mehmet Şimşek'in olası istifasıyla ilgili kulis haberleri olduğu belirtiliyor. Şimşek'in Cumhurbaşkanlığı danışmanlarıyla yaşadığı iddia edilen gerginlikler, döviz piyasalarında spekülasyonlara yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN