iPhone 16 Eylül’de tanıtılıyor! İşte iOS 18 ile gelen kaçırmamanız gereken 10 çarpıcı özellik

iPhone 16 Eylül’de tanıtılıyor! İşte iOS 18 ile gelen kaçırmamanız gereken 10 çarpıcı özellik

Apple’ın heyecanla beklenen yeni modeli iPhone 16 Eylül’de tanıtılıyor. Teknoloji dünyasını meraklandıran bu yeni tasarım beraberinde iOS 18 ile yeni özellikler de getirecek. Peki bu yeni özellikler neler? İşte iOS 18 ile gelen kaçırmamanız gereken 10 çarpıcı özellik…

ESMAGÜL KOÇAK

Apple, her yıl olduğu gibi bu sene de teknoloji dünyasını heyecanlandıracak yeni bir ürünle karşımıza çıkıyor. Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 16 ve beraberinde gelecek olan iOS 18, kullanıcı deneyimini kökten değiştirecek yenilikler sunuyor. İşte bu devrim niteliğindeki 10 özelliğe yakından bakalım.

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da teknoloji dünyasını sarsacak yeniliklerle geliyor. Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 16, yeni iOS 18 ile birlikte, kullanıcıların deneyimlerini dönüştürecek. Apple'ın şimdiye kadarki en büyük sürümü olarak lanse edilen iOS 18, kullanıcılarına birçok yenilik sunarken, akıllı telefon dünyasında çıtayı yeniden belirleyecek. İşte kaçırmamanız gereken 10 çarpıcı özellik:

apple-ios-18-ozellikleri-1.jpg

1. CHATGPT ARTIK İPHONE'DA

Yapay zeka dünyasında devrim yaratan ChatGPT, iPhone’a entegre ediliyor. iOS 18 ile birlikte ChatGPT, kişisel asistanınız olarak telefonunuza tam anlamıyla yerleşiyor. Günlük konuşmalardan metin yazarlığına kadar birçok alanda size yardımcı olacak bu özellik, iPhone kullanıcılarına benzersiz bir yapay zeka deneyimi sunacak.

2. YENİ ÖDEME YÖNTEMİ

Apple, kullanıcıların ödeme deneyimini de değiştiriyor. Yeni iPhone modelleriyle birlikte sunulacak bu ödeme yöntemi, temassız ve hızlı alışverişin ötesinde bir güvenlik katmanı sunuyor. Kullanıcılar, iOS 18 ile birlikte Apple Pay'e eklenen yeni özellikler sayesinde ödemelerini çok daha kolay ve güvenli bir şekilde yapabilecekler.

3. ARTIK DAHA AKILLI

iPhone'lar, iOS 18 ile daha akıllı hale geliyor. Apple, makine öğrenimi ve yapay zeka algoritmalarını geliştirerek, telefonların kullanıcı alışkanlıklarını daha iyi anlamasını ve tahminlerde bulunmasını sağlıyor. Bu sayede, telefonunuz sizi bir adım önden takip edecek.

4. YENİ SİRİ İLE TANIŞIN

Siri, artık eskisinden çok daha akıllı ve çevik. Apple'ın yapay zeka asistanı, iOS 18 ile birlikte ses tanıma ve doğal dil işleme becerilerini büyük ölçüde geliştiriyor. Siri, daha karmaşık komutları anlayıp uygulayabiliyor ve günlük görevlerinizi daha hızlı halledebiliyor.

apple-ios-18-ozellikleri-3.jpg

5. AKILLI SİLME

iOS 18 ile tanıtılan bu yenilik, kullanıcıların eski ve gereksiz verilerini otomatik olarak silebilmesine olanak tanıyor. Akıllı silme özelliği, telefonunuzdaki depolama alanını en verimli şekilde kullanmanız için uygulamaları ve dosyaları analiz ederek gereksiz olanları otomatik olarak temizliyor.

6. GENMOJİ

Kişisel emoji deneyiminizi yeniden tanımlayan Genmoji, yüz ifadelerinizi ve duygularınızı daha doğru bir şekilde yansıtıyor. iPhone'un gelişmiş yüz tanıma sistemi sayesinde emojileriniz, gerçek zamanlı yüz ifadelerinizi taklit ederek benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

7. YENİ NOTLAR UYGULAMASI

Apple, not alma deneyimini iOS 18 ile bir adım öteye taşıyor. Yenilenen notlar uygulaması, daha organize ve kullanışlı bir hale geliyor. Anlık notlarınızı kolayca düzenleyebilir, görüntü ve video ekleyebilir ve yapay zeka destekli önerilerle notlarınızı geliştirebilirsiniz.

8. UYDU ÜZERİNDEN MESAJLAŞMA

İnternet bağlantısının olmadığı yerlerde bile iletişimde kalmanızı sağlayacak olan uydu üzerinden mesajlaşma özelliği, iPhone kullanıcılarına büyük bir avantaj sunuyor. Acil durumlarda veya uzak bölgelerde bile sevdiklerinizle iletişim kurabilmenize olanak tanıyan bu özellik, güvenliği bir üst seviyeye taşıyor.

apple-ios-18-ozellikleri-2.jpg

9. APPLE INTELLİGENCE

Apple Intelligence, yapay zekanın sınırlarını zorlayan bir başka yenilik. iOS 18 ile birlikte Apple'ın yeni yapay zeka motoru, kullanıcı alışkanlıklarını analiz ederek telefonunuzu daha kişisel hale getiriyor. Bu özellik, telefonunuzun zamanla sizi daha iyi tanımasını ve daha doğru önerilerde bulunmasını sağlıyor.

10. İPHONE'U GÖZLERİNİZLE KONTROL EDİN

Apple, iPhone 16 ile birlikte devrim niteliğinde bir özelliği daha tanıtıyor: Göz takibi. Bu yeni teknoloji sayesinde, sadece göz hareketlerinizle telefonunuzu kontrol edebileceksiniz. Kullanıcı dostu arayüzü ile göz takibi, dokunmadan kontrol etmenin en yenilikçi yolu olacak.

Apple’ın Eylül ayındaki etkinliği, sadece iPhone 16’nın fiziksel özellikleriyle değil, aynı zamanda iOS 18’in sunduğu bu yeni ve heyecan verici özelliklerle de teknoloji dünyasında büyük bir yankı uyandıracak. iPhone kullanıcıları, bu yeni sürümle birlikte daha akıllı, daha güvenli ve daha bağlantılı bir deneyim yaşamaya hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN