9 dakikada doluyor 960 km gidiyor! Şu anki elektrikli otomobilleri çöpe gönderecek teknoloji

9 dakikada doluyor 960 km gidiyor! Şu anki elektrikli otomobilleri çöpe gönderecek teknoloji

Elektrikli araçlar son dönemde otomotiv piyasasında önemli bir yere ulaşmış durumda. Ülkemizde de sıklıkla yollarda gördüğümüz elektrikli araçlar, hem kullanışı hem de konforuyla dikkat çekiyor ancak batarya sorunu herkesin kafasını karıştırmış durumda. Samsung'un son tanıttığı batarya ise tüketicilere rahat bir nefes aldırdı. 9 dakikada doluyor 960 km gidiyor! Şu anki elektrikli otomobilleri çöpe gönderecek teknoloji...

Elektrikli araçlar (EV) otomotiv endüstrisinde hızla daha büyük bir pay alırken, yakın zamanda elde edilen verilere göre yüzde sekizlik bir pazar payına ulaştı. Ancak, EV'lerin tam anlamıyla hâkimiyet kurmasının önündeki en büyük engellerden biri batarya teknolojisi olmaya devam ediyor. Gelecekte hidrojen yakıt hücreleri gibi alternatifler gündeme gelse de, EV dünyasındaki bir sonraki büyük adımın katı hal bataryaları olduğu öngörülüyor ve Samsung, bu konuda sınırları zorlayan şirketlerin başında geliyor.

9 DAKİKADA DOLUYOR 960 KM GİDİYOR

SNE Battery Day 2024 etkinliğinde Samsung, sektörde büyük yankı uyandıran devrim niteliğindeki 960 km menzile sahip katı hal bataryasını duyurdu. Bataryanın 9 dakikada dolması ise elektrikli araçlar segmentinde ve genel olarak otomotiv endüstrisinde büyük bir etki yaratan bu yenilik, tamamen elektrikli bir geleceğe yönelik önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.

yeni-proje-2024-08-22t131439-462.jpg

ŞU ANKİ ELEKTRİKLİ ARAÇLAR ESKİ TEKNOLOJİ OLACAK

Bu teknolojiyle birlikte şu anki bataryalar eski teknoloji haline gelecek. Milyonlarca elektrikli araç sahibini kara kara düşündürecek bir gelişme olarak görülüyor.

yeni-proje-2024-08-22t131516-337.jpg

Dünyanın sürdürülebilir ulaşıma yönelmesiyle birlikte Samsung'un bu son teknolojik ilerlemesi, tüketicilerin elektrikli araçlardan beklentilerini yeniden tanımlayabilir ve menzil, güvenlik ve performans konularında yeni standartlar belirleyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN