Bakan korumaları Diyarbakır'da Halk TV yayınına müdahale etti

Diyarbakır'da Narin Güran cinayetine yönelik sürdürülen soruşturmanın yankıları sürüyor. Bölgede yayın yapan gazetecilere yönelik engellemelerin bir örneği de Halk TV canlı yayınında yaşandı. Halk TV muhabiri Ferit Demir canlı yayın yaptığı esnada güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsalındaki Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra bulundu. Yaşananları ve soruşturmayı bölgede takip eden gazetecilere yönelik zaman zaman baskı ve engellemeler meydana geldi.

HALK TV'NİN CANLI YAYININA MÜDAHALE

Benzer bir engelleme girişimi ise Halk TV'nin canlı yayınında yaşandı. Diyarbakır Valiliği önünde yayın yapan Halk TV muhabiri Ferit Demir ve kameraman Hasan Bıra, gelişmeleri takip etmek üzere gelen bakanların korumaları tarafından engellendi.

1kapak-001.jpg

Korumaların canlı yayın esnasında Demir ve Bıra'nın yanına gelerek yayının kesilmesini istedi. Korumalarına ısrarına karşılık tepki gösteren Demir, güvenlik güçlerinin yanlarından uzaklaşmasıyla yayına bir süre daha devam etti.

'SORUN YAŞARIZ ENGELLERİM'

Korumalar müdahale esnasında "Yayını kes bu kadar basit. Bakın engellerim. Sorun yaşarız. Engellerim" gibi ifadeler kullandığı duyuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN