Belediyeden çalışanlara zam müjdesi! Bu kez çalışanın yüzü gülecek: En düşük maaş 30 bin lira oldu

Belediyeden çalışanlara zam müjdesi! Bu kez çalışanın yüzü gülecek: En düşük maaş 30 bin lira oldu

Belediyeden çalışanlara öyle bir zam müjdesi verildi ki... Çalışanların yüzü bu kez gülecek! En düşük maaş 30 bin liraya yükseldi...

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda, belediye çalışanlarının maaşlarına %35 oranında zam yapılması kararı alındı. Yapılan bu anlaşma ile birlikte Mezitli Belediyesi personelinin en düşük maaşı 30 bin TL, en yüksek maaşı ise 41 bin TL olarak belirlendi.

PRİM VE EK ÖDEMELERLE DAHA YÜKSEK GELİR

mezitli.webp

Yapılan zamla ilgili bilgi veren Başkan Tuncer, belediyenin çalışanlarının yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedeflediğini vurguladı. Toplu iş sözleşmesi kapsamında maaşlara yapılan bu artışın, çalışanların motivasyonunu artıracağını ve daha verimli bir çalışma ortamı sağlayacağını belirten Tuncer, ayrıca belediyenin çalışanlarına verdiği önemi bu zam oranlarıyla bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Mezitli Belediyesi'nde, 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan personelin maaşları da ek ödemelerle birlikte yeniden düzenlendi. Çalışanlara yıl içinde eş yardımı, çocuk yardımı, sorumluluk ve pozisyon farkı gibi ek ödemeler sağlanarak, maaşlarına çeşitli primler eklendi. Eğitim durumu ve meslek, bu düzenlemelerde önemli rol oynarken, %50 ile %650 arasında prim zammı yapıldığı açıklandı. Ayrıca yıl içinde çeşitli iyileştirmeler yapılacağı da duyuruldu.

MEZİTLİ BELEDİYESİ, TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK MAAŞ ARTIŞINI SAĞLAYAN İLÇELERDEN BİRİ OLDU

mez.webp

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Başkan Tuncer, Mezitli Belediyesi'nin sağladığı bu maaş artışının Türkiye genelindeki ilçe belediyeleri arasında en yüksek zam oranlarından biri olduğunu vurguladı. "Belediyemizde çalışan mesai arkadaşlarımızın maaşlarına önemli bir oranda zam yaparak, emekçilerimizin her daim yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile imzaladığımız bu toplu iş sözleşmesi ile çalışanlarımızın haklarını daha da güçlendirdik. Bu adım, hem çalışanlarımızın motivasyonunu artıracak hem de daha verimli bir çalışma ortamı sağlayacaktır" diyen Tuncer, bu adımın çalışanların motivasyonunu artırarak daha verimli bir belediye hizmeti sunulmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Belediye personeline yapılan maaş artışının yanı sıra, çalışanlara yönelik prim düzenlemeleri de yapıldı. Eğitim seviyesi ve meslek gruplarına göre belirlenen bu primlerle, çalışanların daha yüksek gelir elde etmeleri sağlandı. Tuncer, belediyede çalışan her mesai arkadaşlarının yanında olduklarını bir kez daha dile getirerek, yapılan bu iyileştirmelerin devam edeceğini müjdeledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN