Bu fasulye ne şişkinlik yapıyor ne gaz! Tescilli fasulyenin 2024 satış fiyatları belli oldu

Bu fasulye ne şişkinlik yapıyor ne gaz! Tescilli fasulyenin 2024 satış fiyatları belli oldu

Bu fasulye ne şişkinlik yapıyor ne de gaz! Tescilli fasulyede fiyat belli oldu! İşte 2024 satış fiyatları...

Coğrafi işaretli ürünler arasında yer alan ve bölgenin en önemli tarımsal değerlerinden biri olan Akkuş Şeker Fasulyesi'nin 2024 yılı satış fiyatları açıklandı. Akkuş Ziraat Odası tarafından düzenlenen toplantıda, 20 mahalle muhtarıyla bir araya gelinerek yeni sezon için fasulyenin fiyatları belirlendi.

Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Akkuş Şeker Fasulyesi’nin yeni fiyatlarını duyurdu. Kaya, bu yıl hasat döneminin yaklaşmasıyla birlikte üreticilere yönelik fiyatlandırma çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, 2024 yılında sözleşmeli tarım yapan üreticiler için satış fiyatını 275 TL olarak belirlediklerini açıkladı.

YER FASULYESİ VE SIRIK FASULYESİ FİYATLARI DA BELİRLENDİ

Akkuş şeker fasulyesi özellikleri nelerdir, Akkuş fasulyesi nasıl pişirilir?Keşfet

Toplantıda yalnızca sözleşmeli üreticilerin değil, yerel pazarda satış yapan köylüler için de fiyatlar karara bağlandı. Oturak (yer) fasulye için köylü pazarında satış fiyatı 200 TL olarak belirlenirken, sırık ve çangal fasulye satış fiyatı ise 250 TL olarak duyuruldu.

AKKUŞ FASULYESİNİN ÖZELLİKLERİ

Bu fasulyenin dikkat çeken özellikleri arasında kabuk atmaması ve gaz yapmaması öne çıkıyor. Fırında sadece bir saat gibi kısa bir sürede pişen Akkuş fasulyesi, sos eklemeye gerek kalmadan doğal lezzetiyle damaklarda iz bırakıyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu fasulye, bölgenin tarımsal zenginlikleri arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN