Altında yükselişi durduramıyorlar! Saat 15:45’te uçuşa geçti: Faiz kararı sonrası rekor yükseliş, gram altın o rakamı gördü

Altında yükselişi durduramıyorlar! Saat 15:45’te uçuşa geçti: Faiz kararı sonrası rekor yükseliş, gram altın o rakamı gördü

Altında yükseliş bir türlü durdurulamıyor! Saat 15:45'te resmen uçuşa geçti! Faiz kararı sonrası altında rekor yükseliş! O rakamı da gördü...

ABD ve Avrupa’dan gelen ekonomik verilerin açıklanmasının ardından altın fiyatları yükselişe geçerek yeni bir rekor kırdı. Saat 15.30 itibarıyla ons altın, 2.522 dolardan işlem görürken, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı ve ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin açıklanmasıyla birlikte 2.542 dolar seviyesine yükseldi.

GRAM ALTIN YENİ ZİRVEDE

Gram altın için yeni karar! Artık tarih oluyor

Ons altındaki bu hareketlilik, iç piyasada gram altına da yansıdı. Ons altın ve dolar/TL paritesi dikkate alınarak yapılan hesaplamalara göre gram altın, 2.770 TL seviyesine kadar çıktı. Uzmanlar, altın fiyatlarındaki bu artışın başlıca nedeninin ABD’den gelen enflasyon verileri olduğunu belirtiyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikalarına yönelik beklentiler, açıklanan bu verilerle doğrudan etkilendi.

ENFLASYON VERİLERİ YÜKSELİŞİ TETİKLEDİ

Rekor enflasyon: Avrupa ülkelerinde durum ne?

ABD’de bugün açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ağustos ayında piyasa beklentilerinin üzerinde bir performans sergiledi. ÜFE, aylık bazda yüzde 0,2 artarken, yıllık bazda yüzde 1,7 oranında yükseldi. Piyasa beklentileri aylık yüzde 0,1, yıllık ise yüzde 1,8 seviyesindeydi. Bir önceki ay olan temmuzda ise ÜFE'de herhangi bir değişiklik görülmemişti.

Çekirdek ÜFE’ye baktığımızda, temmuz ayında aylık yüzde 0,3 oranında artış yaşandığı, yıllık bazda ise yüzde 2,4’lük bir yükseliş gerçekleştiği kaydedildi. Piyasa beklentileri, çekirdek ÜFE’nin aylık bazda yüzde 0,2, yıllık ise yüzde 2,5 oranında artış göstereceği yönündeydi.

TÜFE VERİLERİ DE ÖNEMLİ BİR ROL OYNADI

ABD enflasyonu temmuzda aylık bazda yüzde 0,2 yıllık bazda ise yüzde 3,2 arttı

Dün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri de piyasalar üzerinde etkili oldu. ABD’de ağustos ayına ilişkin TÜFE, aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 2,5 artış göstererek beklentilere paralel bir seyir izledi. Çekirdek TÜFE ise enerji ve gıda fiyatlarını hariç tutarak aylık bazda yüzde 0,3’lük bir artış kaydederken, yıllık bazda yüzde 3,2 seviyesine yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN