23 Ağustos 2024 akaryakıt fiyatlarında güncel gelişmeler: Motorine indirim, LPG’ye zam geliyor

23 Ağustos 2024 akaryakıt fiyatlarında güncel gelişmeler: Motorine indirim, LPG’ye zam geliyor

23 Ağustos itibarıyla benzin ve motorinde indirim, LPG'de ise zam yaşandı. Ülkemizde yakından takip edilen akaryakıt fiyatları, son günlerde yaşanan gelişmelerle birlikte yeniden gündeme geldi. Özellikle benzin ve motorindeki indirim, araç sahiplerini sevindirirken, LPG'deki zam ise bütçeleri zorlayabilir.

Türkiye genelinde akaryakıt fiyatları 23 Ağustos 2024 itibarıyla güncellendi. Son dönemde dalgalanan fiyatlar, akaryakıt kullanıcılarının en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Sağlanan indirimler ve artan zamlarla birlikte araç sahiplerinin bütçeleri önemli ölçüde etkileniyor. İşte benzin, motorin ve LPG'de yaşanan son gelişmeler.

BENZİNDE 1 LİRA 46 KURUŞLUK İNDİRİM

Benzin kullanıcıları için sevindirici haber dün gece geldi. Benzine 1 lira 46 kuruşluk bir indirim yapıldı. Bu indirim, araç sahiplerinin yüzünü güldürürken motorin kullanıcıları için de bir indirim haberi gecikmedi. Ancak LPG kullanıcıları ise fiyat artışıyla karşılaştı.

MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Akaryakıt piyasası uzmanı gazeteci Cahit Saraçoğlu'nun aktardığına göre, Cumayı cumartesiye bağlayan gece motorine 91 kuruş indirim yapılması bekleniyor. Bu indirim sonrası motorin fiyatları Ankara’da 43.43 TL’ye, İstanbul’da 43.02 TL’ye, İzmir’de ise 43.95 TL’ye kadar düşecek. Araç sahiplerinin beklediği bu indirim, özellikle uzun yol yapan sürücüler için önemli bir rahatlama sağlayacak.

LPG’YE ZAM!

LPG Otogaz fiyatlarında ise 42 kuruşluk bir zam geliyor. Bu zam sonrası LPG’nin ortalama fiyatı 23.3 TL olacak. Bu durum LPG kullanan sürücüler için bütçelerine ek yük anlamına geliyor. Otogaz kullanıcıları özellikle son dönemde artan maliyetlerle karşı karşıya kaldı.

İL İL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Akaryakıt fiyatları her ilde farklılık gösteriyor. Bu nedenle araç sahiplerinin yakıt almadan önce kendi şehirlerindeki güncel fiyatları kontrol etmeleri önemli. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yakıt fiyatlarında yapılan indirim ve zamlar günlük yaşamı önemli ölçüde etkiliyor.

Örneğin, İstanbul Avrupa Yakası’nda V/Max Kurşunsuz 95 benzin 43.24 TL, V/Max Diesel 43.94 TL, otogaz ise 23.23 TL’den satılmaktadır. Ankara’da ise benzin 43.55 TL, motorin 44.35 TL, LPG ise 23.24 TL olarak belirlenmiştir. İzmir’de ise benzin 44.05 TL, motorin 44.87 TL, otogaz ise 22.99 TL seviyesinde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN