KPSS sonuçları bugün açıklanacak

KPSS sonuçları bugün açıklanacak

KPSS sonuçları bugün açıklanacak. Adaylar KPSS sonuçları ve puan durumunu, osym.gov.tr sonuç açıklama sistemi üzerinden detaylı olarak görüntüleyebilecek.

Kamuda kariyer hedefi olan binlerce adayın katılım sağladığı KPSS Lisans oturumları, Türkiye genelinde yüzlerce salonda gerçekleştirildi. Değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından KPSS sonuçları, bugün ÖSYM tarafından erişime açılacak.

Bin 362 binadaki 20 bin 286 salonda gerçekleştirilen KPSS sonrası sorular ve cevaplar yayımlanmış, adaylar henüz yeni çıkmış oldukları sınav sonrası cevaplarını teyit etme şansı yakalamıştı.

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecek. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN