O şehirde fiyatlar düştü, herkes salça yapmaya çıktı! Kilosu 5 TL’den satılıyor, duyan pazara koşuyor

O şehirde fiyatlar düştü, herkes salça yapmaya çıktı! Kilosu 5 TL’den satılıyor, duyan pazara koşuyor

Yemeklerin baş tacı salçalar için kollar sıvandı. Semt pazarında ve haldeki fiyatlar düşüşe geçti vatandaş salça yapmak için kilo kilo domates almaya başladı. Kilosu 7 TL'den satılıyor duyan suluğu pazarda alıyor.

Yaz aylarında kışlık hazırlığı yapan vatandaşlar yoğun bir sürece giriş yaptı. Kırıkkale'de Semt pazarlarında fiyat etiketleri geriledi vatandaşlar kilo kilo ürün almak için soluğu pazarda aldı. Hazırını değil ev yapımını tercih ediyorlar yemeklere eşsiz bir dokunuş sağlıyorlar.

SALÇALIK DOMATES FİYATI DÜŞTÜ

Salçalık domateslerin pazarda yerini alması ile birlikte vatandaşlar da salça hazırlığına başladı. Kırıkkale'de Ağustos ve Eylül aylarında yapımına başlanan salçalar için en iyi domatesler seçiliyor. Normal domatesin aksine en güzel salça uzun domatesten yapılmaktadır. Salçalık domatesin daha uzun su barındırması için salçanın daha hızlı kıvam alması gerekiyor. Artan enflasyon ve maliyetler ile birlikte salçalık domatesin fiyatı yükselişe geçerken geçtiğimiz haftalarda yanına yaklaşılmayan ürünler yeni haftaya düşüşle başladı. Kırıkkale'de geçtiğimiz haftalarda kilosu 7-8 TL arasında değişen salçalık domatesin fiyatı düştü.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği

KIŞLIK HAZIRLIKLARI HIZLANDI

Her sene kış hazırlığı olarak Ağustos ve eylül aylarını tercih eden Kırıkkaleliler, kent merkezi dahil olmak üzere ilçe ve köylerde salçalık domateslere yoğun ilgi gösteriyor. Hazır salçalardan daha çok tercih edilen ev salçası birkaç ailenin kışlık ihtiyacını karşılıyor.

Fiyatı yüksekten başlayan salçalık domatesin geçtiğimiz haftalarda 7-8 TL'lik fiyat etiketi bu hafta semt pazarında 5 TL'ye geriledi. Kırıkkale Sebzeciler Odası Başkanı Orhan İba, salçalıkların yerinden alındığı fiyat ile Kırıkkale’de tüketiciye satıldığını belirterek fiyatların uygun olduğun söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN