Ülkeden gitmeyi kabul eden göçmene 1 milyon 150 bin lira! Mülteci sorununa iddialı çözüm

Ülkeden gitmeyi kabul eden göçmene 1 milyon 150 bin lira! Mülteci sorununa iddialı çözüm

Hem Türkiye'de hem de dünyada büyük bir sorun haline dönüşen mülteciler için ilginç bir çözüm önerisi geldi. Mülteci sorununa farklı çözüm önerileri üretilirken bu çözüm herkesi şaşırttı. Ülkeden gitmeyi kabul eden göçmene 1 milyon 150.000 TL ödeme yapılacak. İşte mülteci sorununa iddialı çözümün detayları…

HİLAL NAS

Uzun süredir tartışılan konuların başında gelen mülteci sorunu başta Türkiye olmak üzere birçok farklı Avrupa ülkesinde büyük bir mesele haline dönüştü. Göçmen problemini çözmek için ülkelerden farklı çözüm önerileri gelirken İsveç konuya farklı bir açıdan yaklaştı. Ülkeden gitmeyi kabul eden göçmene büyük tutarlarda ödeme yapılacak. İşte detaylar…

Mülteci sorunu, Türkiye başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde önemli bir mesele haline gelmiş durumda. Bu sorunu çözmek adına İsveç, oldukça radikal bir adım atmaya karar verdi. Ülke, gönüllü olarak geri dönmeyi kabul eden göçmenlere 34.000 dolar (yaklaşık 1 milyon 150 bin Türk Lirası) ödeme yapacak.

MÜLTECİ POLİTİKASI YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

İsveç hükümeti, mülteci krizinin ülkede yarattığı sosyoekonomik baskıyı hafifletmek amacıyla yeni bir strateji geliştirdi. Bu strateji kapsamında, ülkelerine geri dönmeyi kabul eden göçmenler için yüksek bir mali teşvik sağlanacak. İsveç’in bu adımı, mülteci sorununa çözüm arayan diğer Avrupa ülkelerine de örnek teşkil edebilecek nitelikte.

İsveç'ten 27 bin Suriyeli mülteciye vatandaşlık hakkı

İSVEÇ'İN AMACI NEDİR?

İsveç, bu teşvikle hem göçmenlerin kendi ülkelerine dönmesini kolaylaştırmayı hem de toplumsal ve ekonomik dengeyi yeniden sağlamayı hedefliyor. Özellikle entegrasyon sürecinde zorluk yaşayan mültecilerin, maddi destekle ülkelerine daha rahat bir geçiş yapabilmeleri amaçlanıyor. Bu politika ile İsveç, gönüllü geri dönüşleri teşvik ederken, mülteci akınına karşı da etkili bir çözüm geliştirmeyi planlıyor.

Türkiye'den İsveç'e iltica edenlerin sayısı yüzde 84 arttı - Evrensel

AVRUPA'DA TARTIŞMA YARATTI

İsveç’in bu kararı, Avrupa genelinde büyük yankı uyandırdı. Birçok ülke, mülteci sorununu çözmek için farklı yöntemler denerken, İsveç’in mali teşvik politikası, diğer ülkeler tarafından da yakından izleniyor. İsveç’in bu adımının, uzun vadede mülteci sorununa ne kadar etkili bir çözüm sağlayacağı ise merak konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN