İBB Meclisi'nden onay: 2 bin 500 taksi için ihale

İBB Meclisi'nden onay: 2 bin 500 taksi için ihale

İBB Meclisi, yeni '2 bin 500 uygulama tabanlı taksi' için ihale yapılmasını oy birliğiyle onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, eylül ayı üçüncü oturumunda önemli bir karara imza attı. Saraçhane'deki belediye binasında Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, 2 bin 500 uygulama bazlı taksi için ihale yapılması maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Bu yeni taksi sistemi, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında daha önce onaylanan bir düzenlemeye dayanıyor. UKOME’de kabul edilen teklife göre, bu 2 bin 500 yeni taksi yalnızca Elektronik Ulaşım ve Yönetim Lisansı almış uygulamalar üzerinden çalışacak ve yoldan yolcu almayacak. Araçlar, ayırt edici renk ve tasarımla donatılmış T plakalı olacak, tepe lambası bulunmayacak ve sadece uygulama üzerinden tetiklenen taksimetre sistemi kullanılacak. Ayrıca, yolcu güvenliği için araçlarda güvenlik bölmesi bulunması zorunluluğu getirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN