Florence Colgate, bilimsel olarak dünyanın en güzel kadını seçildi

Florence Colgate, bilimsel olarak dünyanın en güzel kadını seçildi

2012 yılında bir kozmetik firmasının düzenlediği yarışmada ilk beşe giren Florence Colgate'in yüzünü inceleyen bilim insanları, İngiliz genç kadın için 'kusursuz' dedi.

[Karar]

İngiliz Florence Colgate, 2012 yılında bir yandan üniversite sınavlarına hazırlanırken, bir yandan da bir restoranda garsonluk yapıyordu. Colgate, bu dönemde arkadaşlarının teşvikiyle bir kozmetik firması tarafından açılan yüz güzelliği yarışmasına katıldı. O dönemde 18 yaşında olan genç kadın, sekiz bin aday içinde ilk beşe girmeyi başardı.

Güzellik yarışmasındaki başarısı, Colgate'i İngiltere'nin bilinen reklam yüzlerinden biri haline getirdiği gibi, bilim insanlarının ilgisini de üzerine çekti. St. Andrew Üniversitesi'nden uzmanlar, Colgate'in yüzü üzerinde yaptıkları incelemelerde genç kadının adeta 'güzelliğin tanımı' olduğu sonucuna vardı.

MÜKEMMEL ORAN

Bilim insanlarınıa göre mükemmel bir yüzde, göz bebekleri arasındaki mesafenin, iki kulak arasındaki mesafenin yarısından az olması gerekiyor. Florence için bu oran yüzde 44. Ağız ile burun arasındaki mesafe ise alnın en üst noktası ile çene arasındaki mesafenin üçte biri kadar olmalı. Florence, yüzde 32.8 ile bu oranı da yakalıyor.

"AYNAYA BAKINCA BİLİM GÖRMÜYORUM"

Üniversitenin psikoloji bölümünden Carmen Lefevre, Colgate için "Güzelliğin bütün klasik işaretlerine sahip. Büyük gözleri, çıkık elmacık kemikleri, dudakları..." ifadesini kullandı. Colgate ise  "Birilerinin yüzümü bilimsel olarak incelemesi mükemmel bir şey. Ama aynaya baktığımda bilim değil, kendimi görüyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN