Ünlü otomobil devi fabrikalarını kapatıyor, binlerce işçiye kötü haber, duyan inanamadı

Ünlü otomobil devi fabrikalarını kapatıyor, binlerce işçiye kötü haber, duyan inanamadı

Ünlü otomobil devinin fabrikalarını kapattığı haberi sektörde şaşkınlık yarattı. 2025 yılı sonuna kadar Tayland’daki fabrikasını kapatmaya hazırlanan firma, 800’e yakın çalışanın kaderini de belirledi…

Japon otomotiv üreticisi Suzuki, başta Çin menşeli olacak şekilde rakip firmaların Asya pazarındaki rekabeti karşısında zorluk yaşayınca yeni bir karar almak zorunda kaldı.

Resmi Kyodo ajansının firma kaynaklarından aldığı habere göre Suzuki Motor, 2025’in sonuna kadar Tayland Rayong bölgesinde bulunan fabrikasını kapatmaya hazırlanıyor.

ÇALIŞANLARA NE OLACAK?

Kararı, Tayland pazarında kompakt araçlara yönelik başlangıçtaki beklentilerin karşılanmaması üzerine alan firma, 800’e yakın işçiyi ise yerel operasyonlara kaydıracak.

suzuki-fabrikasini-kapatiyor.jpg

Üretim serüvenine 2012’de başlayan fabrikanın firma portföyünde Swift kompakt, Ciaz sedan ve Celerio mini modellerini ürettiği belirtilirken, fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin de 60.000 olduğu ifade edildi. Ayrıca fabrikanın, Nisan 2023-Mart 2024 dönemlerinde 7.579 araç imal ettiği de belirtildi.

Kyoda haberinde, Çin menşeli üreticilerin yerel pazarda başta elektrikli araçlar olacak şekilde hakimiyetlerini artırdığına dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN