Milyonlarca kart sahibini ilgilendiriyor: Kredi kartı kullananlar o ücreti geri alabilecek!

Milyonlarca kart sahibini ilgilendiriyor: Kredi kartı kullananlar o ücreti geri alabilecek!

Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Enflasyondaki artış ve ekonomik krizin etkilerinden dolayı nakit sıkıntısı yaşayan birçok vatandaş çareyi kredi kartı kullanmakta ararken bankalar ise kullanıcıların karşısına yeni talepler koyuyor. Bu kapsamda kredi kartı kullanım ücretinin vatandaşlar tarafından ödeme zorunluluğu olup olmadığı ortaya çıktı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye'de artan enflasyon ve ekonomik sıkıntılar, vatandaşların nakit alım gücünü önemli ölçüde düşürdü. Bu durum, kredi kartı kullanımında büyük bir artışa yol açtı. Ancak, artan kredi kartı kullanımının yanı sıra, bankaların kullanıcılarından talep ettiği yıllık kart ücretleri ve diğer ek masraflar da dikkat çekici bir sorun haline geldi.

yeni-proje-16.jpg

BANKALAR ÜCRETSİZ KART SAĞLAMAKLA YÜKÜMLÜ

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Yardımcısı Avukat İbrahim Güllü, bankaların kart ücreti talep etmesinin yasal bir dayanağı olmadığını belirtiyor. Güllü, bankaların tüketicilere ücretsiz kredi kartı sağlamak zorunda olduğunu ifade ediyor. Bankalar, kredi kartı ücreti talep edebilmek için tüketicilerle bu konuda anlaşma yaptıklarını kanıtlamalıdır. Aksi takdirde, tüketiciler, hakem heyetlerine başvurarak ödedikleri ücretlerin iadesini talep edebilirler.

yeni-proje-17.jpg

ÜCRETLERİN GERİ ALINMASI İÇİN ADIMLAR

Kredi kartı ücreti geri almak isteyen tüketiciler, Tüketici Hakem Heyetlerine başvurarak bankalardan geri ödeme talep edebilirler. Mahkemelerin emsal kararlarına dayanarak, kart ücretiyle ilgili herhangi bir görüşme yapılmadığını kanıtlamak, bankaların ödenen ücretleri geri ödemesine neden olabilir.

yeni-proje-18.jpg

EK MASRAFLAR DA GERİ ALINABİLİR Mİ?

Kredi başvuruları sırasında tahsil edilen dosya ücreti, ekspertiz ücreti ve sigorta ücreti gibi ek masraflar da sıklıkla gündeme geliyor. Bankalar, bu tür masrafları şeffaf bir şekilde belgelendirmelidir. Tüketiciler, fazla tahsil edilen bu ücretlerin iadesi için de haklarını arayabilirler.

Kredi kartı ücretleri ve ek masraflar, tüketicilerin mali yükünü artırabilir. Ancak, yasal haklarını bilen ve bu haklarını savunan tüketiciler, ödedikleri masrafları geri alabilirler. Bankaların tüketicilere karşı yükümlülükleri net bir şekilde belirlenmiş olup, bu yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN