Türk iştiraki o banka, yabancılara satıldı! Yüzde 96 hissesini aldılar, tek söz sahibi onlar oldu

Türk iştiraki o banka, yabancılara satıldı! Yüzde 96 hissesini aldılar, tek söz sahibi onlar oldu

2012 yılında ülkemizde faaliyete geçen yüzde 100 Türk iştiraki özel bankanın çoğunluk hissesi el değiştirdi. İşte, yabancı sermayeye geçen o banka...

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi merkezli yatırım ve holding şirketi ADQ ve Lübnan'ın önde gelen bankalarından Bank Audi sal (Bank Audi), ADQ'nun Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odea Bank A.Ş.'nin (Odeabank) sermayesinin yüzde 96'sını satın almak için anlaşma imzaladı.

ODEABANK'IN SAHİBİ KİM, KİME AİT?

Haberturk'te yer alan habere göre, Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation - IFC), IFC FIG Investment Company S.a.r.l ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development -EBRD) gibi diğer yatırımcılar da Odeabank'ın sermayesindeki paylarını ADQ'ya satmayı kabul etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ADQ Grup Başkan Yardımcısı Mansour AlMulla, Odeabank'ın satın alınmasının, portföy şirketlerinin ve ekonominin sürdürülebilir gelişimi için temel oluşturan varlıklara yatırım yapma taahhütlerini pekiştirdiklerini belirtti.

odeabank-kimin-kime-ait-sahibi.jpg

ODEABANK KİME SATILDI?

Mansour AlMulla, "ADQ'nun bir parçası olarak, Odeabank, yeni sermayeye erişim sağlayacak ve geniş portföyümüzü Türkiye'deki çekici piyasa dinamikleriyle destekleyerek sinerjileri açığa çıkarmaya olanak tanıyacaktır. Bu yatırımın, Odeabank'ın büyüme planlarının uygulanmasını hızlandırırken finansal hizmetler sektöründe teknolojik yeniliğe öncülük edeceğine eminiz" değerlendirmesini yaptı.

Bank Audi CEO'su Khalil El Debs de, "Bu işlem, Bank Audi Grubu'nun ana pazarımız olan Lübnan ve Avrupa'daki operasyonlarımıza odaklanma stratejisi ile uyumludur. Türk iştirakimiz Odea Bank A.Ş.'nin ADQ gibi küresel bir kurumun ilgisini çekmiş olmasından memnunuz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN