Konserve kapaklarına ilgi yoğun! 2 milyar üretiliyor 400 milyonu kışlık için alınıyor: Her evde onlarca...

Konserve kapaklarına ilgi yoğun! 2 milyar üretiliyor 400 milyonu kışlık için alınıyor: Her evde onlarca...

Türkiye’de konserve kapaklarına ilgi yoğun. Yılda yaklaşık 2 milyar adet konserve kapağı üretimi yapılırken, bunların 400 milyonunun kışlık hazırlıklar için evlere alındığı belirlendi. İşte detaylar…

Sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte ev konserveciliği hazırlıkları hızlanırken, kavanoz kapaklarına olan talep de artış gösterdi. Türkiye'de kavanoz kapakları üretiminin büyük bir kısmı evlerdeki kışlık konserve yapımında kullanılıyor.

KAVANOZ KAPAKLARINA TALEP ARTIYOR

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, Türkiye'de yılda yaklaşık 2 milyar adet kavanoz kapağı üretildiğini belirtti. Bu kapakların 400 milyona yakınının ev konserveciliği için kullanıldığını vurguladı. Sarıbekir, kavanoz kapaklarının artık sadece züccaciyelerde değil, marketlerde de satıldığını ifade etti.

konserve-kapaklarina-ilgi-yogun-1.jpg

KAPAKLARIN KULLANIM ÖMRÜ VE TAVSİYELER

Sarıbekir, kavanoz kapaklarının her yıl yenilenmesi gerektiğini belirterek, bir kavanozun 3-4 yıl kullanılabileceğini ancak kapağın tekrar kullanımının önerilmediğini söyledi. Bu yılın verimli bir ürün yılı olduğunu ve bu nedenle daha fazla kapak tüketileceğini öngördüğünü ekledi.

TALEP DOĞRULTUSUNDA İHRACAT

Sarıbekir, Türkiye'nin Balkan ülkeleri ve Doğu Avrupa'ya kavanoz kapakları ihraç ettiğini ve bu bölgelerdeki konservecilik kültürü ile paralel bir talep gördüklerini belirtti. Dünya genelinde geniş ağızlı kavanoz kapağı üretiminin yaklaşık 25 milyar adet olduğunu, Türkiye'nin bu rakamın yaklaşık %10'unu ürettiğini ifade etti.

konserve-kapaklarina-ilgi-yogun-2.jpg

KONSERVE VE KAPAK SATIŞLARI

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, mevsiminde yapılan konservelerin besin değerlerini koruyarak uzun süre saklanabilmesinin önemine dikkat çekti. Her yıl yaklaşık 100 milyon ev konservesi satıldığını belirten Öksüz, bu rakamın iki katı kadar kavanoz kapağı satıldığını ve kapak fiyatlarının 2-2,5 lira arasında değiştiğini ekledi.

Sonbahar ve kış hazırlıklarıyla birlikte kavanoz kapakları büyük bir talep görüyor. Hem ev konserveciliği hem de endüstriyel kullanımlar için kavanoz kapakları önemli bir tüketim kalemi haline gelmiş durumda. Türkiye, bu alandaki üretim ve ihracat potansiyeli ile dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN