Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu: Çayırhan Termik Santrali satılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu: Çayırhan Termik Santrali satılacak

Ekonomik kriz sonrası yeni kaynak arayışına giren AK Parti iktidarı kamu mallarını satmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi, Çayırhan Termik Santrali ve Çayırhan Linyit İşletmesi’nin ihale ile özelleştirileceğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi, Çayırhan Termik Santrali ve Çayırhan Linyit İşletmesi’nin taşınır ve taşınmaz varlıklarının kapalı zarf ve pazarlık usulüyle 4 Aralık 2024'e kadar yapılacak ihale ile özelleştirileceğini açıkladı.

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan duyura göre, Çayırhan Termik Santrali ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar ve taşınmazlar özelleştirilecek.

Özelleştirmeye ilişkin ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 200 bin lira, geçici teminat bedeli 150 milyon lira olarak belirlendi. İhaleye katılmak isteyenler, 4 Aralık 2024'e kadar son teklif verebilecek.
İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle "pazarlık" usulüyle gerçekleştirilecek. Pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırmayla ihale sonuçlandırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN