Satranç oyuncusu, rakibini cıvayla zehirledi: Görüntüleri ortaya çıktı!

Rusya Mahaçkale'de düzenlenen satranç turnuvasında Amina Abakarova, rakibini zehirlemek amacıyla oyun tahtasına cıva döktü. Rakibinin kendisini ve yakınlarını rahatsız ettiğini öne süren Abakarova, durumun turnuvayla ilgili değil şahsi husumetle alakalı fevri bir karar olduğunu belirtti.

Rusya basınında yer alan haberlere göre, satranç turnuvasının başlamasının ardından Amina Abakarova'nın rakibi Umayganat Osmanova rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Yetkililerin kamera kayıtlarını incelemesi sonucunda, Abakarova'nın rakibini zehirleme amacıyla oyun tahtasına cıva döktüğü tespit edildi.

Ulusal müsabakalardan geçici olarak men edildiği duyurulan Abakarova, yürütülen hukuki sürecin sonuçlanmasının ardından ömür boyu men cezası alabileceği ifade edildi.

'ŞAHSİ HUSUMETLE ALAKALI FEVRİ BİR KARAR'

Olayın ardından açıklama yapan Abakarova, Osmanova'nın kendisini ve yakınlarını rahatsız ettiğini savunarak, yaşanan durumun satranç ya da turnuvayla ilgisi olmadığını öne sürdü. Eylemlerini "şahsi husumetle alakalı fevri bir karar" olarak nitelendirdi.

HAPİS CEZASI İSTEMİ

Gözaltında tutulan Abakarova hakkında sağlığa zarar verme suçundan hapis cezası istemiyle dava açıldı. Rusya Satranç Federasyonu, hukuki sürecin sonucunu beklerken, olayın spor dünyasında büyük bir yankı uyandırdığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN