Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı: Kuvvetli yağış etkili olacak

Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı: Kuvvetli yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni bir hava durumu uyarısı yayınladı. Hava sıcaklıkları artarken yağışlar da kendini gösteriyor. Salı günü başta Giresun, Artvin, Trabzon, Rize, Muş ve Ağrı olmak üzere birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor. Vatandaşlar, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yaptığı son değerlendirmede, salı günü başta Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu olmak üzere birçok ilde kuvvetli yağış beklendiğine dair uyarıda bulundu. MGM'nin paylaştığı bilgiye göre, Giresun, Artvin, Trabzon, Rize, Muş ve Ağrı'da yer yer kuvvetli yağışlar görülecek. Yağışların, özellikle yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Ülkemizin doğu kesimleri ile Marmara, Ege ve Akdeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Adana ve Artvin çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ege'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARA UYARI

Yağışların, Muş ve Ağrı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden; yaşanabilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekiyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

10 EYLÜL SALI GÜNÜ

haritatahmingun2.png

11 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ

6 Eylül Cuma

12 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ

7 Eylül Cumartesi

13 EYLÜL CUMA GÜNÜ

​​​​​​​8 Eylül Pazar

14 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN