İstanbul’da en büyük zamlar onlara geldi! Geçtiğimiz ayın zam şampiyonları belli oldu

İstanbul’da en büyük zamlar onlara geldi! Geçtiğimiz ayın zam şampiyonları belli oldu

Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul en büyük zamlarıyla tartışma konusu yarattı. Geçtiğimiz ayın zam şampiyonları açıklandı en çok zamlananlar ise merak konusu oldu. En büyük zamlar onlara geldi. İşte tüm detaylar…

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek için geçtiğimiz Ağustos ayında İstanbul'da fiyatı en fazla artan ve düşüşe geçen ürünleri açıkladı. Ürünlerin değişim oranları ile birlikte yayınlanan rapor dikkat çekiyor. Ağustos ayında en çok zam gelen ürünler tek tek sıralandı. İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 89'unun perakende fiyatının artışa geçtiği belirtilirken 29 ürünün fiyatında düşüş 124 ürünün fiyatında ise bir değişiklik olmadığı görüldü. İşte tüm detaylar…

ZAM ŞAMPİYONU KÖPRÜ ÜCRETLERİ OLDU

Ağustos ayında İstanbul'a köprü geçiş ücretleri %37,50 artış gösterdi. Ulaştırma harcamaları grubunda yer alan köprü geçiş ücretlerinin ağustos ayının zam şampiyonu oldu. Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler şu şekildedir:

İstanbul'un zam şampiyonu belli oldu | Türkiye Gazetesi

Konut harcamaları grubundan yüzde 29,57 ile yakıt (doğalgaz), gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 23,74 ile kıvırcık salata, kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubundan yüzde 20,77 ile maç giriş ücreti, gıda harcamaları çeşitli ve hazır yiyecekler alt grubundan yüzde 10,88 bal, yüzde 10,69 ile çay, yüzde 8,13 ile şişe su ücreti oldu.

TAZE FASULYEYE İNDİRİM GELDİ

Ağustos ayı içerisinde gıda harcamalarına baktığımızda yaş kuru sebze ve meyve alt grubunda bulunan taze fasulye %45,66 gerileme ile birlikte en fazla fiyat düşüşü yaşayan ürün oldu. Fiyatlarda düşüş yaşayan diğer ürünler şu şekildedir:

İstanbul'un zam şampiyonu belli oldu - Haber 7 EKONOMİ

Gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 36,69 ile sivri biber, yüzde 29,66 ile erik, yüzde 29,59 ile karpuz, yüzde 25,28 ile kavun, yüzde 23,39 şeftali, yüzde 19,31 armut, yüzde 14,22 ile yaş üzüm ve yüzde 10,31 ile kabak oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN