Herkes umudunu ona bağlamıştı! Narin davasında şoke eden gelişme: Baro Başkanı canlı yayında açıkladı

Herkes umudunu ona bağlamıştı! Narin davasında şoke eden gelişme: Baro Başkanı canlı yayında açıkladı

21 Ağustos’ta en son 15.15’te güvenlik kamerasına yansıyan, 19 gün sonra cansız bedeni dere yatağında bulunan Narin Güran (8) cinayeti ile ilgili soruşturma sürerken, yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Son zamanlarda kamuoyunun gündeminden düşmeyen Narin cinayetine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Kayıp ihbarlarının ardından 19 gün boyunca aranan küçük Narin’in cesedi geçtiğimiz günlerde arama çalışmaları sonucunda bulundu. Şimdi ise Baro Başkanından yeni bir açıklama geldi. Baro Başkanı Narin’in cesedine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

yeni-proje-002.jpg

CESEDİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Diyarbakır’da 19 gün boyunca kayıp olan ve cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin’in ölümüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Cinayetin çözülmesi için kritik önemdeki diş izleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Narin'in tutuklu bulunan ağabeyinin kolundaki diş izleriyle, 8 yaşındaki kurbanın diş izleri karşılaştırılması beklenen otopsi raporuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin’in cesedinin çevresel faktörlerden ötürü ciddi deformasyona uğradığını ve alınacak bir diş kalıp örneğinin mümkün olmadığını belirtti. "Çünkü dişleri dökülmüştü," diyen Eren, sürecin zorluklarını ve otopsi bulgularını kamuoyuyla paylaştı.

yeni-proje-1-002.jpg

ADLİ TIP SÜRECİNDE ZORLUKLAR

Narin’in ölümüne ilişkin yapılan otopsi ve adli tıp incelemelerinde, cesedin bulunduğu bölgedeki su akıntısı ve bataklık ortamının cesedin hızlı bir şekilde deforme olmasına yol açtığı belirtildi. Baro Başkanı Eren, "Bacak tamamen kopuk, ancak vücut bütünlüğü mevcut," ifadelerini kullanarak otopsi işlemlerinde karşılaşılan zorlukları anlattı.

DNA ÖRNEKLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Narin’in vücudundan alınan 91 biyolojik DNA örneğinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda incelendiğini belirten Eren, üçüncü bir şahsa ait DNA izlerine ulaşmanın güç olduğunu vurguladı. Özellikle cesedin 18 gün boyunca su içerisinde kalmasının, üçüncü şahıslara ait DNA izlerinin tespit edilmesini zorlaştırdığını ekledi.

yeni-proje-2-001.jpg

KAMUOYUNDA YANLIŞ ANLAŞILAN DETAYLAR DÜZELTİLDİ

Narin’in katillerinin tespit edilmesi için Diyarbakır Barosu’nun dosyayı yakından takip ettiğini belirten Eren, adli süreçte sosyal medyada dolaşan bazı yanlış iddialara da açıklık getirdi. Özellikle Narin’in bacağında bulunan izlerin su canlılarından kaynaklandığını vurgulayan Eren, soruşturmanın adil ve titiz bir şekilde sürdüğünü belirtti.

DAVADA GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR

Narin’in ölümüne ilişkin olarak Hediye Güran’ın gözaltında olduğunu belirten Eren, soruşturmanın tüm detaylarının incelenmeye devam ettiğini açıkladı. Baran Güran’ın da adaletin sağlanması için baroya başvurduğu ve müşteki konumunda yer aldığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN