Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? İşte 17 Eylül hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? İşte 17 Eylül hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8 Eylül verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 17 Eylül Pazar Türkiye geneli hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 17 Eylül tarihli hava durumu raporuna göre, ülkemiz genelinde hava koşulları oldukça çeşitli olacak. Kuzey ve iç kesimlerde, Akdeniz’in iç ve doğu bölgelerinde parçalı bulutlu ve zaman zaman çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Akdeniz’in Toroslar kesimi ve İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri, Doğu Karadeniz ile Düzce, Bolu, Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Diğer bölgelerde ise az bulutlu hava hakim olacak.

4.jpg

YAĞIŞLAR YEREL OLARAK KUVVETLİ OLABİLİR

Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Artvin ve Rize çevrelerinde ise yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNDE

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Sıcaklıklar, yazın son günlerinde hafif bir serinlik yaşatacak şekilde dağılacak.

h.jpg

RÜZGAR YÖNÜ VE ŞİDDETİ

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden, yurdun güney ve doğu kesimlerinde ise batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi genel olarak parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava geçirecek. Balıkesir ve Bilecik dışında kalan şehirlerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. İstanbul’da hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak ve kuzeybatı çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kocaeli’de ise öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi’nde genel olarak parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. İzmir ve Manisa gibi şehirlerde sıcaklıklar 29°C ile 31°C arasında değişecek. Muğla ise az bulutlu ve 29°C olarak kalacak.

hh.jpg

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu hava koşulları geçerli olacak. İç kesimlerde ve doğu bölgelerinde yer yer çok bulutlu hava görülecek. Özellikle Toroslar kesimi ve İskenderun Körfezi çevresinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi’nde parçalı bulutlu hava etkili olacak. Çankırı, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu bölgelerinde yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı hava bekleniyor. Konya’nın batı çevrelerinde de öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Batı Karadeniz Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Öğle saatlerinden itibaren Düzce, Bolu ve çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

hava-kapak.jpg

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Orta ve Doğu Karadeniz’de parçalı ve çok bulutlu hava koşulları geçerli olacak. Doğu Karadeniz ve Ordu çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Artvin ve Rize çevrelerinde ise yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Kuzey ve batı kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Erzurum ve Kars çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi genel olarak az bulutlu ve açık bir hava geçirecek. Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa’da sıcaklıklar 30°C ile 32°C arasında değişecek.

UYARILAR VE ÖNLEMLER

Kuvvetli yağışlar ve olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmalı. Ani su baskınları, heyelan ve yıldırım riskine karşı tedbirli olunması önem arz ediyor. Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusundaki bölgelerde vatandaşların hava koşullarını takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN