Sivas’ta bir garip meslek! Sokak ortasına tezgah kuruyor, kadınlara 200 erkeklere 1 TL diyor: Nedeni ise daha çok şaşırtıyor

Sivas’ta bir garip meslek! Sokak ortasına tezgah kuruyor, kadınlara 200 erkeklere 1 TL diyor: Nedeni ise daha çok şaşırtıyor

Sivas’ta yapılan bu ilginç uygulama herkesin dikkatini çekmiş durumda. Kaligrafi sanatçısı açtığı tezgahta kadınlara ayrı erkeklere ayrı fiyat biçince ortaya renkli görüntüler çıktı. Fiyat farkı başta dikkat çekse de nedeni sonradan ortaya çıktı…

Sivas’ta ilginç bir uygulama, hem sanatı hem de sohbetleriyle ilgi çekiyor. Kaligrafi sanatçısı Selçuk Yıldız, erkeklerin dertlerini 1 lira karşılığında dinlerken, kadınlardan ise 200 lira talep ediyor. Bu ilginç fiyat farkı, kentin dört bir yanından meraklıları kendine çekiyor.

FİYAT FARKLILIĞI ARASINDAKİ SEBEP

Selçuk Yıldız, erkekler ve kadınlar arasında belirlediği bu fiyat farkının sebebini şöyle açıklıyor: "Dert dinleme hizmeti sunarken erkeklerden 1 lira, kadınlardan ise 200 lira talep ediyoruz. İlk başta bu tepkilerin nasıl olacağını görmek istedim. Görenlerin nasıl karşılık vereceğini merak ettim. Sonuçta bu yazı, insanların dikkatini çekti."

TEPKİLER NASIL OLDU?

Yıldız, tepkilerin genellikle şaşkınlık ve merak içerdiğini belirtiyor. Çevredeki insanların yazıya gözlerinin takıldığını ve geri dönüp geldiklerini ifade eden Yıldız, “Gerçekten dert dinliyor musunuz?” diye soranlar oldu. “Biz bunun esprisini yaptık ama gerçekten derdini anlatanlar da oldu. Parayı veriyorum dinle beni diyenler de. Ancak, bu hizmet için herhangi bir ücret talep etmiyoruz” dedi.

sivasta-dert-dinleme-tezgahi-1.jpg

ÜCRET TARİFESİNE GELEN CEVAPLAR

Yıldız, kadın ve erkekler arasında belirlenen ücret farkının sebebine dair çeşitli tepkiler aldığını ifade etti. "Kadına 200 lira, erkeğe 1 lira dedik ve neden böyle bir ayrım yaptığımız sorusuyla sıkça karşılaşıyoruz. Biz de bu sorulara karşılık olarak, 'Sizce neden?' diye soruyoruz ve onların cevaplarını alıyoruz."

Bir hanımefendi, “Siz de haklısınız, biz bir başlarsak gerisi gelir” şeklinde bir yorumda bulundu. Başka bir kişi ise, "Bu dertlerimizin sebepleri zaten sizsiniz" diyerek erkekleri işaret etti. Erkekler genellikle güldü ve özellikle eşleriyle birlikte gelenler, eşlerine bu ilginç uygulamayı gösterdiler. Gün içerisinde yaklaşık 100 kişi, bu ilginç fiyat tarifesi ve uygulama için fotoğraf çekme talebinde bulundu.

Selçuk Yıldız, kaligrafi sanatını ve dert dinleme uygulamasını bir araya getirerek, hem sanatı hem de insanları anlamayı hedefliyor. Fiyat farklılığının bir espri olarak başlamış olsa da, uygulama Sivas'ta geniş bir ilgi görmüş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN