‘Darth Vader’ın sesi James Earl Jones hayatını kaybetti

‘Darth Vader’ın sesi James Earl Jones hayatını kaybetti

Star Wars serisindeki Darth Vader karakterine hayat veren aktör James Earl Jones, New York'taki evinde 93 yaşında hayatını kaybetti.

Sinema dünyasının en sevilen ve saygı duyulan isimlerinden biri olan James Earl Jones, 93 yaşında hayata veda etti. Özellikle Star Wars serisindeki Darth Vader karakterine hayat veren unutulmaz sesi ile tanınan Jones, New York'taki evinde yaşamını yitirdi.

George Lucas'ın yarattığı galaksinin en karanlık figürü Darth Vader'a sesiyle hayat veren Jones, bu rolüyle sinema tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı. Sadece Star Wars değil, Field of Dreams gibi unutulmaz filmlerdeki performanslarıyla da sinemaseverlerin gönlünde taht kuran oyuncu, EGOT ödülünü kazanan ender sanatçılardan biriydi.

Jones'un vefatı, hem Star Wars hayranlarını hem de sinema dünyasını derin üzüntüye boğdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN