Ankara’da sıkılan buraya koşuyor! UNESCO onayladı: Eşini dostunu toplayan kafa dinlemeye gidiyor

Ankara’da sıkılan buraya koşuyor! UNESCO onayladı: Eşini dostunu toplayan kafa dinlemeye  gidiyor

Ankara'da sıkılanlar soluğu burada alıyor. Yalnızca 2,5 saat uzaklıkta bulunuyor canı sıkılan düşünmeden buraya koşuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor hem tarih hem de doğa kokuyor. Hafta sonu kaçamaklarının vazgeçilmez noktası olacak.

Tarihi ve turistik gezi alanları araştırılmaya devam ediyor. Ankara'da sıkılanlar günübirlik gidilebilecek yakın yerleri araştırırken Safranbolu vazgeçilmez adresler arasında yer alıyor. Hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret edilen Safranbolu UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yerini alıyor.

HEM TARİH HEM DOĞA KOKUYOR

Karadeniz'in en dikkat çekici alanları içerisinde yer alan Safranbolu, kendine özgü tarihi dokusu ve etkileyici doğal güzellikleri ile birçok kişinin dikkatinde yer alıyor. Şehri çevreleyen yemyeşil dağlar serin akarsular ve zengin flora ve faunası doğa severlerinde en dikkat çeken noktaları içerisinde yer almaktadır.

Bulak Mencilis Mağarası: Safranbolu'nun en büyüleyici noktası

Safranbolu'nun doğal güzelliklerinin ve etkileyici örneklerinin başında Bulak Mencilis Mağarası gelirken doğal oluşum ve içinde barındırdığı benzersiz görseller ziyaretçileri büyülüyor. Mağaranın içerisinde bulunan stalaktit ve stalagmitler doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

DOĞANIN EŞSİZ GÜZELLİĞİ

Safranbolu denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de Tokatlı Kanyonu olmaktadır. Muhteşem Şelaleleri ve sakin duası ile dikkat çeken Tokatlı Kanyonu, yürüyüş yolları ve manzaranın seyri karşısında ziyaretçileri unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Yemyeşil çevrelenmiş derin vadiler ve ziyaretçilerin rahatlaması ve şehrin günlük stresinden uzaklaşması için ideal bir nokta olan Tokatlı Kanyonu, her mevsimde farklı bir atmosfer sunuyor.

Tokatlı Kanyonu: Kuş olup da uçmak isteyeceğiniz bir yer l Safranbolu

İlkbaharda çiçeklerle süslenmiş dağ yamaçları yazın serin sularıyla bambaşka bir deneyim sağlıyor. Sonbaharda yaprakların renk cümbüşü mevsimi sonuna kadar hissettirirken şehri de mistik bir havaya bürüyor. Kış aylarında karla kaplanmış manzaralar ziyaretçilere kartpostallık bir atmosfer sunuyor.

ANKARA'YA 2,5 SAAT MESAFEDE

Ankara'ya yalnızca 2 saat 30 dakika uzaklıkta bulunan Tokatlı Kanyonu kristal cam teras üzerinden muhteşem bir seyir sunuyor. Kanyonu gezerken pek çok farklı hayvan görebileceğiniz gibi paintball virgülü zipline, at binme gibi etkinliklere de katılım sağlayabilirsiniz. Yaklaşık 9 km'lik yürüyüş parkuruna sahip olan Tokatlı kanyonu 150-160 basamaklı kanyon ile birlikte İncekaya Su Kemeri ve yaklaşık 75 tona kadar ağırlık taşıyabilen cam teras ile dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN