İğne atılsa yere düşmezdi! Piyasanın perakende devinden şaşırtan konkordato: 1400 mağaza onu kurtaramadı

İğne atılsa yere düşmezdi! Piyasanın perakende devinden şaşırtan konkordato: 1400 mağaza onu kurtaramadı

Ekonomik kriz bir şirketi daha alt üst etmeyi başardı. Öyle ki piyasanın perakende devinden şaşırtan konkordato haberi geldi. İşte yeni iflasın detayları…

Küresel ekonomik kriz, dünya çapında birçok sektörü etkileyerek kartopu etkisi yarattı. İmalattan perakendeye, otomotivden denizciliğe kadar birçok şirket bu krizden olumsuz etkilendi. Son olarak, ABD’nin önde gelen perakende zincirlerinden biri olan Big Lots, iflasın eşiğine geldi. Şirket, zorlu ekonomik süreçler ve azalan satış/pazarlama performansı nedeniyle büyük bir krizle karşı karşıya.

İFLAS BAŞVURUSU VE SATIŞ PLANLARI

Bloomberg'in haberine göre, Big Lots, iflas başvurusu yapmak üzere hazırlık yapıyor. Şirket, mağazalarını satma planlarıyla birlikte 11. Bölüm koruması altında faaliyetlerine devam etmeyi düşünüyor. Şu anda bir teklif alma sürecinde olan Big Lots, daha iyi teklifler ortaya çıkarsa mevcut teklifin geçersiz olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, şirketin 6 Eylül’de açıklanması planlanan ikinci çeyrek kazanç raporu ertelendi. Şirketin bu raporu 12 Eylül’de açıklaması bekleniyor.

big-lots-iflas-1.jpg

DANIŞMANLIK VE İŞBİRLİKLERİ

Big Lots, iflas ve satış sürecinde AlixPartners ve Guggenheim Partners danışmanlarıyla işbirliği yapıyor. Yaklaşık 1.400 mağazası ve 30.000'den fazla çalışanı bulunan perakendeci, son birkaç çeyrektir satışlarındaki düşüş ile mücadele ediyor. Bu durum, şirketin bilançosu üzerinde ciddi baskılar oluşturdu.

big-lots-iflas-2.jpg

HİSSE DEĞERİNDEKİ DÜŞÜŞLER

Big Lots'un hisse değerleri, geçen yıl yüzde 90'ın üzerinde değer kaybı yaşadı. Cuma günü, uzun vadeli işlemlerde hisse değerinde yüzde 22'den fazla bir düşüş görüldü. Bloomberg, geçen hafta Big Lots’un olası bir iflas başvurusunu değerlendirdiğini ve önümüzdeki haftalarda mahkeme koruması talep edebileceğini bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN