Bu meyvenin girdiği eve doktor girmiyor! Ölümsüzlük meyvesi olarak biliniyor, bu sene faydası kadar rekoltesi de bol

Bu meyvenin girdiği eve doktor girmiyor! Ölümsüzlük meyvesi olarak biliniyor, bu sene faydası kadar rekoltesi de bol

Malatya’da yetişen bu meyvenin girdiği eve doktor girmiyor. Ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen meyveyi üreten Ahmet Yıldırım’ı ziyaret eden Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar’ın aktardığını göre meyvenin bu sene faydası kadar rekoltesi de bol…

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Battalgazi İlçesi Kemerköprü Mahallesi'nde hünnap meyvesi üreticisi Ahmet Yıldırım'ı ziyaret etti. Akar, Yıldırım’ın hünnap üretimi hakkındaki çalışmalarını inceledi ve tarım sektöründeki yenilikler hakkında bilgi verdi.

HÜNNAP MEYVESİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI

İLKHA tarafından hazırlanan habere göre, Ziyaret sırasında Osman Akar, hünnap meyvesinin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı. Hünnap meyvesi, sindirim sistemini düzenlemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve antioksidan özellikleri ile hücresel sağlığı desteklemesi ile biliniyor. Ayrıca, stresi azaltıcı, lif, C vitamini, B vitaminleri ve antioksidanlar bakımından zengin olan hünnap, kemikleri güçlendirme, uykusuzluk ve kan dolaşımı gibi pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Hünnap meyvesi taze olarak tüketilebildiği gibi, pekmez, sirke, ezme ve hünnap kurusu gibi çeşitli ürünlere dönüştürülebiliyor.

malatyada-hunnap-meyvesi-1.jpg

DEKAR BAŞINA YAKLAŞIK 1 TON VERİM ALIYOR

Akar, ziyaret sırasında Ahmet Yıldırım’dan hünnap üretimi hakkında bilgiler aldı. Yıldırım'ın 8 dekarlık arazisinde yaklaşık dekara 1 ton verim elde ettiğini belirten Akar, hünnap üretiminin özellikle Asya ve Orta Doğu ülkelerinde yaygın olduğunu ve Malatya'da alternatif bir ürün olarak değerlendirildiğini söyledi.

malatyada-hunnap-meyvesi-2.jpg

Ziyaret esnasında Akar, Yıldırım'a Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan Tarımsal Üretim Planlaması, Sözleşmeli Üretim ve Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgi verdi. Bakanlık olarak, hünnap gibi sağlık açısından değerli ürünlerin üretimini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

ŞEHRİN TARIMSAL ÜRETİMİNE KATKI SAĞLIYOR

Osman Akar, Ahmet Yıldırım’ın hünnap üretimiyle hem sağlık açısından önemli bir meyve yetiştirdiğini hem de Malatya’nın tarımsal üretimine katkı sağladığını belirtti. Yıldırım’ın tarım faaliyetlerinin şehirde tarımsal çeşitliliği artırma ve katma değerli ürünlerin üretimine katkı sağlama açısından önemli olduğunu vurguladı.

malatyada-hunnap-meyvesi-3.jpg

Malatya’da hünnap meyvesi üretiminin sürdüğünü ve bu ürünün sağlığa olan faydalarının artarak devam edeceğini söyleyen Akar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklerinin süreceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN