İsrail, Lübnan'daki Barış Gücü askerlerine ateş açtı

İsrail, Lübnan'daki Barış Gücü askerlerine ateş açtı

İsrail ordusu, Güney Lübnan'daki BM Lübnan Geçici Görev Gücü'nün (UNIFIL) üç mevzisini vurdu, saldırıda iki asker hafif yaralandı. Hedeflerden birinin UNIFIL'in Naqoura’daki ana üssü olduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler, İsrail'in Güney Lübnan'da Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerleri tarafından tutulan üç mevziye ateş açtığını bildirdi.

BM'den yapılan açıklamada saldırılar nedeniyle 2 askerin yaralandığını belirtildi.

Reuters'ın haberine göre; Birleşmiş Milletler’den bir kaynak, saldırıya uğrayan yerlerden birinin UNIFIL’in Naqoura’daki ana üssü olduğunu doğruladı.

UNIFIL'DEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından UNIFIL sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Barış güçlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırının yasalara aykırı olduğunu söyledi.

UNIFIL açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İsrail ordusu ve tüm aktörlere BM personeli ve mallarının emniyet ve güvenliğini sağlama ve BM binalarının dokunulmazlığına her zaman saygı gösterme yükümlülüklerini hatırlatırız. UNIFIL barış gücü askerleri Güney Lübnan'da BM Güvenlik Konseyi yetkisi kapsamında istikrara dönüşü desteklemek üzere bulunmaktadır.

Mavi Hat boyunca yaşanan son gerginlik Lübnan'ın güneyindeki kasaba ve köylerde geniş çaplı yıkıma neden olurken, sivil bölgeler de dâhil olmak üzere İsrail'e roketler fırlatılmaya devam ediyor.”

NE OLMUŞTU?

Bu saldırı öncesinde Hizbullah, İsrail’e ait bir tankı Ras al-Naqoura sınır bölgesine ilerlerken vurduğunu ve ardından yaralı askerleri tahliye etmeye çalışan bir İsrail birliğine füze saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

UNIFIL, pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Barış Gücü'nün bulunduğu konumlara yakın gerçekleştirdiği faaliyetlerden "derin endişe" duyduğunu belirterek, Barış Gücü askerlerinin güvenliğinin riske atılmasının kabul edilemez olduğunun altı çizmişti.

İsrail'in Lübnan'da Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nde (UNIFIL) görev yapan birliklerini çekmesi yönündeki talebini geri çevirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN