Ankara'da okullarda ders saati değişti! MEB okullara resmen bildirdi: Öğrenci yoğunluğu olan iki ilçede değişti

Ankara'da okullarda ders saati değişti! MEB okullara resmen bildirdi: Öğrenci yoğunluğu olan iki ilçede değişti

Öğrencileri ve velileri ilgilendiren açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi yazısına göre, Ankara'daki okul saatlerinde değişikliğe gidildi. Öğrenci yoğunluğunun oluşmasıyla o iki ilçede okula gidenler dikkat etsin. İşte o ilçeler...

BURAK ÖZTOPRAK

Okul ders saatlerinde yapılan değişiklikler öğrencilere ve velilere bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bildirisine göre, Ankara'nın o ilçelerinde bulunan okulların ders saatlerinde değişiklik yapıldı. İşte o ilçeler...

DERS SÜRELERİ DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ankara’da öğrenci yoğunluğu olan okullarda ders sürelerinde önemli bir değişiklik yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla okullara gönderilen resmi yazıya göre, Mamak ve Keçiören ilçelerinde ikili eğitim veren okullarda ders süresi 30 dakikaya düşürüldü. Aynı uygulamanın Altındağ ilçesinde de hayata geçirileceği iddia ediliyor.

1522834.jpg

MEB'DEN RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ

MEB’in gönderdiği yazıda, öğrenci yoğunluğunun yaşandığı veya binalarında güçlendirme çalışması yapılan okulların ders sürelerinin 30 dakikaya indirilebileceği belirtildi. Ankara’nın Mamak ve Keçiören ilçelerinde bu karar resmen uygulamaya konuldu. Altındağ ilçesindeki okullarda da benzer bir düzenleme yapılabileceği konuşuluyor.

iw46agqbsuczcztjxe8zyw.webp

VELİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Veliler, okul müdürlerinin yaptığı toplantılarla bu karar hakkında bilgilendirildiklerini ve sürecin Bakanlık’tan gelen yazı doğrultusunda “yasal” olarak uygulandığını aktardı. Ancak bazı veliler, ders süresinin kısalmasının eğitimde verimliliği düşürdüğüne dair endişelerini dile getirdi.

Ankara’daki bu önemli değişiklik, özellikle yoğun öğrenci nüfusuna sahip okullarda eğitim sürecini etkiliyor. Ders sürelerinin kısalmasının, hem öğrenci hem de öğretmenler açısından nasıl sonuçlar doğuracağı merakla takip ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN