ABD'de enflasyon belli oldu

ABD'de enflasyon belli oldu

ABD'de eylül ayı enflasyon verileri açıklandı. TÜFE, aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 2,4 artış gösterdi. Beklentiler ise aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 2,3 artış yönündeydi.

ABD’de eylül ayına ait enflasyon verileri açıklandı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylülde bir önceki aya göre yüzde 0,2 oranında artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 2,4 artarak beklentiler doğrultusunda gerçekleşti. Ancak enerji ve gıda fiyatlarının dahil edilmediği çekirdek TÜFE, piyasa tahminlerinin üzerine çıkarak dikkat çekti.

Çekirdek TÜFE, eylülde aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 3,3 oranında yükseldi. Piyasa beklentileri ise çekirdek TÜFE'nin aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 3,2 artacağı yönündeydi. Bu beklenenden yüksek gerçekleşme, özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonla mücadelesinde dikkat çekecek bir gelişme olarak öne çıktı.

Eylül ayında enerji fiyatları yüzde 1,9 oranında geriledi. Bu düşüş, petrol fiyatlarındaki küresel dalgalanmaların etkisini yansıtıyor. Buna karşın, gıda fiyatlarında yüzde 0,4 oranında artış yaşandı. Özellikle tarım ürünleri ve işlenmiş gıda fiyatlarındaki bu yükseliş, tüketici bütçelerini zorlamaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN