Şimşek sanayideki daralmayı dezenflasyona bağladı

Şimşek sanayideki daralmayı dezenflasyona bağladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ağustos ayında işsizlik oranının 0,3 puan düşerek yüzde 8,5'e indiğini ve yılın ilk sekiz ayında 650 binin üzerinde istihdam artışı sağlandığını belirtti. 2005'ten bu yana toplam istihdam artışının 13,5 milyona ulaştığını vurgulayan Şimşek, dezenflasyon sürecinin sanayi üretiminde yüzde 1,6 daralmaya yol açtığını ancak bu etkilerin minimum düzeyde tutulması için politikaların uyum içinde uygulandığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik verilerine ilişkin sosyal medya üzerinden bir değerlendirme yaptı.

Şimşek, ağustos ayında işsizlik oranının 0,3 puanlık düşüşle yüzde 8,5 seviyesine gerilediğini, yılın ilk sekiz ayında 650 binin üzerinde yeni istihdam yaratıldığını vurguladı.

Açıklamasında, "2005'ten bu yana sağladığımız istihdam artışı 13,5 milyona ulaştı" diyen Şimşek, Türkiye’nin işgücü piyasasındaki olumlu gidişatını sürdüğünü belirtti.

Ancak Şimşek, dezenflasyon sürecinin ekonomik aktivite üzerindeki kısa vadeli etkilerinin devam ettiğini ve sanayi üretiminin ağustos ayında yüzde 1,6 oranında daraldığını ifade etti. Bu geçici etkilerin en aza indirilmesi amacıyla tüm ekonomik politikaların uyum içinde yürütüldüğünü belirten Şimşek, nihai hedeflerinin kalıcı refah artışı olduğunu vurguladı.

'DEZENFLASYON SÜRECİ NEDENİYLE SANAYİ ÜRETİMİ AĞUSTOSTA DARALDI'

Şimşek'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

"İşgücü piyasasında olumlu görünüm sürüyor.

İşsizlik oranı ağustosta aylık 0,3 puan düşüşle yüzde 8,5 oldu. İlk sekiz ayda 650 binin üzerinde istihdam artışı gerçekleşti. 2005 yılından bu yana sağladığımız istihdam artışı 13,5 milyona ulaştı.

Dezenflasyon sürecinin ekonomik aktivite üzerindeki kısa vadeli etkileri devam ediyor. Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 1,6 daraldı. Nihai hedefi kalıcı refah artışı olan programımızın geçici etkilerinin asgari düzeyde kalması için tüm politikalarımızı eşgüdüm içinde uyguluyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN