İsrail'in gerçekleri duymaya tahammülü yok: İran füzelerinin yol açtığı hasarı belgeleyen gazeteci tutuklandı

İsrail'in gerçekleri duymaya tahammülü yok: İran füzelerinin yol açtığı hasarı belgeleyen gazeteci tutuklandı

İsrail, İran'ın füze saldırılarının yol açtığı askeri üslerdeki zararları belgelendiren bağımsız gazeteci Jeremy Loffredo'yu tutukladı. Loffredo, İsrailli yetkililerin bu bilgileri gizlediğini öne süren bir haber yayımlamıştı.

İsrail, İran füzelerinin askeri tesislerde yol açtığı hasarı araştıran bağımsız gazeteci Jeremy Loffredo'yu gözaltına aldı. Loffredo'nun yayımladığı bir raporda, İran tarafından gerçekleştirilen saldırıların İsrail'in askeri altyapısına verdiği zararlar belgelenmiş ve İsrailli yetkililerin bu hasarı kamuoyundan gizlemeye çalıştığı ileri sürülmüştü.

israil-iran-in-uslerdeki-hasari-ortaya-cikaran-gazeteciyi-hapse-atti-21868.jpeg

1 Ekim'de İran Devrim Muhafızları tarafından İsrail'in işgal altındaki topraklarına düzenlenen füze saldırıları, askeri ve istihbarat noktalarını hedef aldı. Loffredo, bu saldırıların etkilerini yerinde incelemek için bölgeye gitmiş ve elde ettiği bulguları Amerikan haber platformu Grayzone'da paylaşmıştı. Haberde, özellikle Tel Aviv çevresindeki hassas bölgelerde önemli hasarlar oluştuğu belirtilmişti.

Grayzone'un yöneticisi Max Blumenthal, X platformunda yaptığı açıklamada, Loffredo'nun İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını duyurdu ve telefonuna el konulduğunu söyledi. Blumenthal, gazetecinin şu an hâlâ gözaltında olduğunu ve sürecin takipçisi olduklarını belirtti.

Blumenthal açıklamasında, “Az önce Loffredo’nun İsrail ordusu tarafından tutuklanan gazeteciler arasında olduğunu ve hâlâ hapiste tutulduğunu öğrendim. Telefonuna el konulmuş. Şimdilik paylaşabileceğim tek bilgi bu.” İfadelerini kullandı.

Olay, İsrail'in yabancı gazetecilere karşı giderek artan baskısının bir örneği olarak görülüyor. Blumenthal ayrıca aynı gün başka bir gazeteci, Rus asıllı Andrey X’in, İsrail askerlerinin fiziksel şiddetine maruz kaldığını ve gözaltına alındığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN