Dubai çikolatası değil bu kez Dubai kurabiyesi: Lezzet dolu bir deneyim! Tarifi pastanelerde bile yok

Dubai çikolatası değil bu kez Dubai kurabiyesi: Lezzet dolu bir deneyim! Tarifi pastanelerde bile yok

Dubai'nin ikonik tatlarından esinlenerek hazırlanan bu kurabiye tarifi, hem çıtırlığı hem de dolgusundaki zengin lezzetiyle dikkat çekiyor. Kendi mutfağınızda kolayca yapabileceğiniz bu eşsiz atıştırmalık, tatlı severler için vazgeçilmez olacak. İşte Dubai kurabiyesi tarifi…

Dubai Cookies, klasik kurabiye tariflerine yeni bir boyut kazandıran, içi dolu ve lezzetli bir atıştırmalık olacak. Özellikle fıstık kreması ve kadayıf dolgusuyla, hem görsel hem de tat olarak zengin bir deneyim sunuyor. Bu kurabiyeler, dışarıdan çıtır, içten ise yumuşak bir dokuya sahiptir. Hazırlama aşamaları oldukça kolay olan bu tarif, özellikle misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenek olacak.

DUBAİ KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler

Kurabiye Hamuru İçin:

150 gram tereyağı

Yarım su bardağından 1 parmak eksik şeker

1 adet yumurta

1 çay kaşığı karbonat

1 yemek kaşığı nişasta

2 su bardağı un (kontrolü)

3 tatlı kaşığı kadayıf

100 gram sütlü çikolata

İçi İçin:

200 gram fıstık kreması

60 gram kadayıf

3 yemek kaşığı tahin

Baklavaya rakip Dubai kurabiyesi: Bir tane yiyen tarifi için dil döküyor! Böylesini pastanede bile yemediniz

TARİFİN HAZIRLANIŞI

1. Dolguyu Hazırlayın

Öncelikle iç harcı hazırlamak için fıstık kreması, kadayıf ve tahini bir kapta iyice karıştırın. Karışım homojen bir hale geldiğinde, yağlı kağıt serili tepsiye dondurma kaşığı yardımıyla veya iki kaşıkla küçük toplar halinde koyun. Dondurucuda donması için bekleyin.

2. Kurabiye Hamurunu Hazırlayın

Tereyağını, şekeri ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Ardından un ve diğer malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurdan 9 eşit parçaya bölün, her birini yuvarlayın ve avuç içiyle açarak iç harcı koyun. Hızlı olun; iç dolgusu erimesin.

3. Pişirme Aşaması

Tüm kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve dolapta yarım saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin fazla pişmemesine dikkat edin; aksi takdirde sertleşirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN