Kolundaki akıllı saat yaşlı kadının hayatını kurtardı! Film değil gerçek

Kolundaki akıllı saat yaşlı kadının hayatını kurtardı! Film değil gerçek

Dünya genelinde hızla gelişen teknoloji bir hayat daha kurtardı. Yaşlı kadının kolundaki akıllı saat hayatını kurtardı. Film sahnelerine konu olan olay bu sefer gerçek oldu. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Film sahnesi gibi yaşanan olay sosyal medyada viral oldu. Yaşlı bir kadının sağlık sorunu akıllı saat tarafından tespit edildi. Akıllı saat sayesinde gerekli tedaviyi alan kadının hayatı kurtuldu. İşte tüm detaylar...

AKILLI SAAT SAYESİNDE TEDAVİ OLDU

Son teknoloji sağlık takibi özellikleriyle donatılmış giyilebilir cihazlar, hayat kurtarmaya devam ediyor. Nikias Molina isimli sosyal medya kullanıcısının yaptığı paylaşım, bu cihazların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Molina, Apple Watch Series 10'un büyükannesindeki atriyal fibrilasyon (kalp ritim bozukluğu) sorununu tespit ettiğini ve bu sayede büyükannesinin hızlıca hastaneye kaldırılarak gerekli tıbbi müdahaleyi aldığını belirtti.

2-001.jpg

RİTİM BOZUKLUĞUNU TESPİT ETTİ

Molina, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Apple Watch Series 10 bugün büyükannemin atriyal fibrilasyonunu ECG (elektrokardiyografi) özelliği ile tespit etti. Şu anda hastanede ve gerekli bakımı alıyor. Hâlâ inanamıyorum."

Apple Watch'un bu özelliği, kullanıcıların kalp ritimlerini sürekli takip ederek anormal bir durum tespit ettiğinde uyarı vermesiyle biliniyor. Özellikle kalp ritim bozukluğu olan atriyal fibrilasyon, erken tespit edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu durumlarda cihaz, kullanıcılara tıbbi yardım almaları gerektiği yönünde uyarılar gönderiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN