Çalışanlar ilk başta şaka zannetti: Hem kurşun yağdırdı hem kaydetti

Bağcılar'da önce "Abimizin selamı var" yazılı not ve ardından "Cesparlar" imzalı tehdit mesajlarının gönderildiği mağaza sabaha karşı kurşun yağmuruna tutuldu. Bir eliyle silahla ateş eden, diğer eliyle saldırıyı kayıt altına alan şüpheli olay yerinden kaçtı. O anlar kameralara yansıdı.

İstanbul'un Bağcılar ilçesi Meydan Çarşı Caddesi'nde bulunan bir mağaza, tehdit mesajları ve silahlı saldırının hedefi oldu. 3 Ekim’de bir çocuk aracılığıyla mağaza çalışanlarına iletilen "Abimizin selamı var. Sizden haber bekliyor, cevap verin" yazılı notun ardından, mağaza sahibi Muhammet Özdemir'e tehdit mesajları gönderildi.

45654.jpg

HEM ATEŞ AÇTI HEM KAYDETTİ

Olayın ciddiyetini başta anlamayan çalışanlar, birkaç gün sonra sabah saatlerinde yüzü maskeli bir kişinin mağazaya ateş açmasıyla şok yaşadı. Bir elinde silah bir elinde telefon olan şüpheli, hem kurşun yağdırdı hem de o anları kaydetti. 4 el ateş ettikten sonra silahı tutukluk yapan şüpheli kaçarken yaşananlar güvenlik kameralarına yansıdı.

215452.jpg

SALDIRGAN ARANIYOR

Saldırının haber verilmesiyle iş yerine gelen Muhammet Özdemir, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Adrese gelen ekipler, iş yerinde incelemelerde bulunduktan sonra silahlı saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

'CESPARLAR ÇETESİ TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYORUM'

İş yeri sahibi Muhammet Özdemir, yaşananları şu ifadelerle anlattı:

"2019 yılından beri Bağcılar’da mağaza sektöründe hizmet vermekteyiz. Daha önce başımıza gelmeyen bir olayla karşı karşıya kaldık. Cenaze nedeniyle il dışındayken mağazama bir kağıt bırakılmış. Çalışanlarım bana bilgi vermemişler. Çalışanlar şaka olduğunu zannetmişler. Bir gün sonra mağazanın Whatsapp numarasına şahsım adına onları aramam gerektiği mesaj atılıyor.

546545465.jpg

'Cesparlar' adlı çetenin bana ulaşmak istediğini öğrendim. Bunun üzerine hemen İstanbul’a gelip karakola şikayetçi oldum. Polislere durumu en ince ayrıntısına kadar izah ettim. Can güvenliğimin olmadığını ve malıma zarar verilebileceğini ilettim. Bu çete 9 Ekim'de dükkanımı taramış. İş yerimin kurşunlandığını site yönetiminden öğrendim. İş yerime geldiğimde mağazamın tarandığını gördüm. Tekrar karakola gittim. Herhangi bir can güvenliğim yok, devletimizden destek istiyorum. Yetkililerin bu konuya müdahil olmasını istiyorum. Çarşıdaki esnaflar da bu durumdan muzdarip. Bu bölgede bu olaylar yaşanıyor. Bugün benim başıma geldi. Yarın başka esnafların da başına gelebilecek bir durum. Yalnız bırakılmak istemiyorum’"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN