Önce gizlendi, tepkiler üzerine harekete geçildi: Köfteci Yusuf'un 'domuz eti' skandalı Bakanlığın listesinde

Önce gizlendi, tepkiler üzerine harekete geçildi: Köfteci Yusuf'un 'domuz eti' skandalı Bakanlığın listesinde

Ürünlerinde "domuz eti" bulunduğuna dair rapor ortaya çıkan Türkiye'nin ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "taklit veya tağşiş" listesine eklendi. Açıklanan ilk listede adı gizlenen Köfteci Yusuf'un, kamuoyundan gelen "Kim bu köfteci?" tepkilerinin ve basına sızan raporların ardından adının listeye eklenmesi dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi. Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün sayısı 72'ye çıktı.

İlk listede ismi yer almayan Köfteci Yusuf, kamuoyunun "Kim bu köfteci?" tepkilerinin akabinde basına sızan "domuz eti tespiti" raporları ve restoranın açıklamasının ardından listeye eklendi.

Listede restorandan numune olarak alınan "dana eti döneri" ve "tüketime hazır pişmiş köfte"de domuz etine rastlandığı belirtildi.

Domuz eti tespitine yönelik raporlar restoranın Ankara'nın Çankaya ve Etimesgut ilçelerindeki şubelerine aitti. Bakanlığın listesine göre, domuz eti tespit edilen diğer bir şube ise Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki üretim alanı oldu. Böylelikle firmanın sadece iki şubesinde değil üretim yerlerinde de domuz eti tespit edildiği ortaya çıktı.

0123.jpg

Köfteci Yusuf, ürünlerinde domuz eti kullandığının medyaya yansımasının ardından yaptığı açıklamada, "Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. Numune alma işlemleri esnasında hata yapıldı. Tüm gücümüz ve inancımızla bu karanlık kumpası açığa çıkartmak için çabalıyoruz." diyerek suçlamaları reddetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN